Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Hát persze, hogy nem váltják le Kövesiéket

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Lehet nemet mondani az amerikaiaknak? Az igazságügyi miniszter nem tudott.


Nem időszerű jelen pillanatban a legfőbb ügyész és az korrupcióellenes ügyészség (DNA) főügyészének tisztségből való felmentésére irányuló eljárás elindítása – jelentette be szerdán Tudorel Toader igazságügyi miniszter.

„Az ismertetett alkotmányossági, törvényességi és időszerűségi tényezők figyelembe vételével úgy ítéltem meg, hogy jelen pillanatban nem időszerű a legfőbb ügyész és a DNA főügyésze tisztségből való felmentésére irányuló eljárás elindítása” – fogalmazott sajtótájékoztatóján a miniszter.

Toader azt mondta: személyesen, mindenféle külső nyomásgyakorlás nélkül végezte el a legfőbb ügyész és a DNA főügyésze tevékenységének kiértékelését. Tény, hogy hétfőn a minisztériumba látogatott Hans Klemm amerikai nagykövet. Azt nem tudni, hogy miről tárgyalt a miniszterrel, Klemm a találkozó után annyit árult el, hogy csak bemutatkozni jött, illetve azért, hogy az USA támogatásáról biztosítsa az igazságügyi minisztert a korrupcióellenes harc folytatása érdekében.

Toader felidézte: a két főügyész tevékenységének kiértékelését az indokolta, hogy miután a kormány elfogadta a 13-as kormányrendeletet, a DNA vizsgálatot indított a jogszabály elfogadása körülményeinek, időszerűségének, törvényességének és alkotmányosságának kivizsgálására. A DNA eljárása ellen a szenátus elnöke emelt alkotmányossági kifogást, arra hivatkozva, hogy alkotmányos természetű jogi konfliktus keletkezett a DNA révén a legfőbb ügyészség és a kormány között, az alkotmánybíróság pedig megerősítette a konfliktus meglétét.

(foter.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

vgá 2017.04.01 09:36:38
miért is váltanák le, kész tragédia lenne


Reklam


Reklam
Uj Szo
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek