rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Hello tourist! Itt a #helloHungary

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Startupok piacra segítésével erősiti a turizmus versenyképességét a Magyar Turisztikai Ügynökség és az IBM együttműködése.


Az ENSZ turisztikai világszervezete, a UNWTO idei Turizmus Világnapjának központi üzenete: turizmust mindenkinek, azaz biztosítsuk az utazás élményének egyetemes hozzáférését! Ebben a folyamatban az utazókat újszerű digitális megoldásokkal kiszolgáló startupoknak óriási a szerepük. Ezért is szentelte a Magyar Turisztikai Ügynökség a világnap alkalmából tartott sajtótájékoztatóját a turisztikai innovációnak.

A Magyar Turisztikai Ügynökség és az IBM megállapodott abban, hogy közösen együttműködve lépéseket tesznek azért, hogy a turizmus versenyképessége az eddiginél is jobban növekedjen. Az innovatív együttgondolkodás közös platformjaként átadták a turistáknak az Akvárium Klub közelében elhelyezett #helloHungary multifunkcionális tájékozódási- és élménymegosztó pontot is.

Azt gondolom, a turizmus lényegesen több mint szűken vett gazdasági, nemzetgazdasági érdekek összessége.

- fogalmazott dr. Bienerth Gusztáv turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos.

A turizmus állami irányításának tavasszal bekövetkezett változása nemcsak szervezeti, szemléleti megújulást is tükröz. Az ágazat versenyképességének növelése, mely elsődleges célja az új vezetésnek, elképzelhetetlen az innovációk elősegítése nélkül. 

Az egésznek az a célja, hogy a magyar turizmust felvértezzük a XXI. század kihívásaival, megfelelő megoldásokkal. Technológiában is el vagyunk maradva. El vagyunk maradva a regionális versenytársaink teljesítményétől - hangsúlyozta Dr. Bienerth Gusztáv.

Az IBM immár 80 éve, amióta jelen van Magyarországon, támogatja az ország törekvéseit a kormányzati és az üzleti szféra hatékonyságának fejlesztésére, hozzájárulva a gazdasági teljesítmények javulásához az innováció, a kognitív technológiák eredményeinek átadásával - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Hiszünk abban, hogy ez az ökoszisztéma a turizmus számára is óriási lendületet adhat, hogy meglovagolja napjaink digitális hullámát – tolmácsolta a sajtótájékoztatón Szalay Péter, az IBM Magyarország ügyvezető igazgatójának üzenetét Pongrácz Ferenc délkelet-európai üzletfejlesztési igazgató.

A sajtótájékoztatón mutatták be a #helloHungary elnevezésű installációt, mely a városlakókat és az idelátogató turistákat újszerű, multifunkcionális tájékozódási- és élménymegosztó pontkéntfogja szolgálni az Erzsébet téren.

origo.hu

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek