rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Honnan származott a szennyezés?

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Rámutatott a felelősökre Nagybánya polgármestere.


A prefektusi hivatal által kedden kiadott közlemény szerint évente három-öt alkalommal történik a hétfőihez hasonló eset, és a korábbi tapasztalat arra enged következtetni, hogy ezek nem befolyásolják a környék vízi flóráját és faunáját. 

A Zazar folyó időközben elvesztette narancsvöröses árnyalatát, közölték a szakemberek. A közlemény arról is tájékoztat, hogy a vízből vett mintákon végzett laboratóriumi vizsgálatok sem utalnak a folyó élővilágának károsodására. 

A Remin nemesfémbányászati vállalat vezetőségének kellett volna olyan tisztítóállomásról gondoskodnia, amely megvédi a környezetet a Zazar folyón időszakosan bekövetkező szennyeződések káros következményeitől - jelentette ki Nagybánya polgármestere, Cătălin Cherecheş.

Az elöljáró kedden azt mondta, nem érti, hogy a fizetésképtelenné vált Remin nemesfémbányászati országos vállalat vezetősége miért nem kérte a hitelezők támogatását egy ötmillió lejes tisztítóállomásra, amely biztonságossá tenné a şuiori bánya Felsőbánya felőli kivezető nyílását. "Ezzel biztosítani lehetne Nagybánya, Felsőbánya és a környező települések lakosságának védelmét. De nem kérték' - mondta Cherecheş, aki szerint a vállalat csak azzal törődik, hogy a felső beosztásokban lévő alkalmazottainak most is biztosítsa a fizetését és különböző juttatásokat. 

A polgármester arra is kitért, hogy véleménye szerint alapos vizsgálatnak kellene alávetni az állami tulajdonban lévő Remin vállalat tevékenységét, javainak kezelését az utóbbi 15 évre visszamenőleg, és annak okait, hogy miért kellett a Reminhez tartozó bányákat bezáratni, ami miatt több ezer bányász lett munkanélküli. 

A Zazar folyóba hétfőn ömlött nagy mennyiségű bányavíz a Kapnikbánya-Felsőbánya közti tárna mennyezetének omlása következtében. 

(forrás: maszol.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek