no
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Ideiglenesen magyar polgármestere van Nagybányának

| Vélemények 4 | Nyomtatom | A+ | A-

Hétfőtől ideiglenesen az RMDSZ-es Ludescher István vette át a korrupció gyanúja miatt előzetes letartóztatásban lévő Cătălin Cherecheş helyét Nagybánya polgármesteri székében.


A vocetransilvaniei.ro beszámolója szerint a magyar politikust a városi tanács ruházta fel hétfői ülésén polgármesteri jogkörökkel. A törvény szerint a polgármester tevékenységének akadályoztatása esetén a helyi önkormányzat valamelyik alpolgármestert nevezi ki ideiglenesen városvezetőnek.

A szavazás előtt Nagybánya másik alpolgármestere, Dorel Mureșan független tanácsos közölte, hogy nem vállalja a feladatot. Így az önkormányzati képviselők 18-3 arányú szavazattal Ludescher Istvánt bízták meg a polgármesteri teendők ellátásával.

Az RMDSZ-es politikus legkevesebb május 26-ig tölti be ezt a tisztséget, ekkor vizsgálja ugyanis felül a bíróság Cătălin Cherecheş elleni kényszerintézkedést. Ludescher korábban bejelentette, hogy a helyhatósági választások után nem vállal több feladatot a közigazgatásban.

maszol.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Hunor 2016.05.10 18:18:51
Én sem dicsérem Ludescher eddigi tevékenységét. Sőt! Csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy a sors, Jóisten, szerencse (kinek hogy tetszik) most a legvégén adott neki most még egy nagy esélyt, hogy a magyarok szemében pozitív képet hagyjon maga után. Ha most lép egyet merészen le a kalappal. Ha elmondja, hogy miért nem tehetett semmit, merüljön feledésbe a neve.
Humor 2016.05.10 16:13:39
Tisztelt Hunor!
Tisztában van Ön vele, hogy milyen üres kasszát vett át a 'Nagytiszteletű Polgármester' úr (alias Schioru)? Vajon a Drusal csak úgy jókedvében nem takarít többet? Vajon az Urbistól önként mennek el a kasszásnők, vagy kiadják az útjukat? Vajon mennyi megoldatlan feladat és kifizetetlen számla fog még a felszínre kerülni? Ludeschert már egyszer felmagasztalta (hogy azt ne mondjam felnyalta) az egekig simori, amikor az egyház, az iskola és a polgármesteri hivatal aláírták a szerződést. Akkor ludescher mindent megígért. Azóta is csak az egyház mozgatott bármit is saját pénzén. Majd el fogja mondani ismét, miért nem lehetett...
Maria 2016.05.10 15:06:56
Gratulalunk!
Hunor 2016.05.10 11:29:09
Most itt van az idő és a lehetőség megoldani a Híd utcai épület sorsát és ezzel tartósan megalapozni a magyar oktatást a város központjában. Itt fordulhat meg a nagybányai magyar közösség sorsa. Ludescher úr, ha él a lehetőséggel, amit a Jóisten karrierje végén ideiglenes polgármesterként a kezébe adott, és ezt megoldja, akkor a város történelmébe pozitív személyként íródik majd be a neve!


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek