Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Idén már minden szempontból nagyobb lesz a Főtér Fesztivál

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Hosszabb fesztivált, több koncertet és tartalmas együttlétet ígérnek az idei Nagybányai Magyar Napok szervezői a kedd délben megtartott sajtótájékoztatón. A 2017-től már egyhetes rendezvényt szeptember 11-17. között szervezik.


Az egész hetes fesztiválon hétfőtől szerdáig egy-két programpont lesz és ugyanúgy, mint tavaly, a csütörtöki nap a kultúrának és a szórakoztató programoknak lesz szentelve. Péntektől kezdődően pedig a már megszokott Főtér Fesztivál várja majd az érdeklődőket tartalmas programokkal.

Idén, két kortárs művészeti installáció is látható lesz majd a téren. Ezen kívül Oláh László Tibor nagybányai fényképész és Madarassy György festőművész kiállítását látogathatja a közönség. Az egykori híres kávézó-cukrászda Új Bergeráj néven lesz újra nyitva, ahol mai nagybányai művészek festményeit láthatjuk, a gyerekek pedig interaktív festészeti foglalkozásban is részesülhetnek szombat délelőtt.

A rendezvénysorozat keretén belül fellép majd a nagybányai Lendvay Márton Színjátszó Kör két előadással, illetve a Szatmári Harag György Társulat is. Ebben az évben ezekkel a programokkal nagyobb hangsúlyt fog kapni a művészet.

A gyerek és ifjúsági programok sem fognak elmaradni: lesz bábszínház, diáknapok, interaktív festészet, kézműves foglalkozások, motorozás, gördeszka és roller bemutató, aranymosás a téren, rekeszmászás, térrajzolás, diákelőadások és sok más játék és verseny. Emellett lesz még baba-mama klub foglalkozás, vizes luficsata, kürtőskalács műhely, de közös éneklés is.

A közeli kárpátaljai magyarság is bemutatkozik Főtér Fesztiválon, a Kárpátalja sátorban külön programokkal várják majd az érdeklődöket. 

Az idei évből sem maradnak el az újdonságok,  az új műfajok, hiszen lesz vonósnégyes koncert, slam poetry előadás, élő könyvtár, kendama és spinner bajnokság, Nerf bajnokság, tollaslabda bajnokság, Baranta bemutató, szabadtéri edzőterem, római katolikus esperességi nap és gospel zenei előadás.

Nagybánya ezúttal állomása lesz a 2017-es Kárpát-medencei magyarok népzenei turnéjának. Ugyanakkor, a Főtér Fesztivál keretén belül lesz megtartva a Németh László Elméleti Líceum új, Híd-utcai épületének ünnepélyes átadása.

Ebben az évben több koncert lesz. A kisszínpadon a Rivulus Band, Sicksgeneration, Adamantium, Move On, Yesterday. A Kárpát-medencei magyarok népzenéje 2017-es turné keretén belül fellép két magyaroszági zenekar is.

A nagyszínpadon elsőként fellép Hobo, pénteken az Alma együttes, illetve Bródy János, szombaton pedig a Magna Cum Laude.

 

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek