rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Influenza időszak: 30 ezer adag védőoltás érkezik Máramaros megyébe

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A 30 ezer adag influenza elleni védőoltás október végén érkezik meg. Az oltásokat az orvosi rendelőkben és a kórházakban is szét fogják osztani.


Újabb adagokra volt szükség, hiszen a két héttel ezelőtt kiosztott adagok már mind elfogytak. A Közegészségügyi Igazgatóság elnöke, Carmen Sima elmondta, hogy az állami és magán kórházakba is eljut a védőoltás, valamint a háziorvosokhoz, és az iskolai orvosi rendelőkbe is. Az influenza elleni védőoltást bárki megkaphatja, akár, gyermek, felnőtt- vagy időskorú, esetleg valamilyen krónikus betegségben szenvedő ember, de az egészségügyi intézményekben dolgozók is kérelmezhetik.

A védőoltást egész télen ajánlott kérni, mivel az oltás után az antitestek két hét alatt alakulnak ki, és az oltás pedig csak négy hétig tart. Az orvosok szerint novemberben, decemberben és januárban is ajánlott beoltatni magunkat, mivel a hideg időben jobban terjednek a vírusok.  

Romániában, illetve Európában jelenleg még nincs olyan influenzajárvány, ami veszélyeztetne, de fontos a megelőzése. 

Mihály Kriszta – Nagybánya.ro (forrás: ziarmm.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek