k rmdsz
2024. április 18., csütörtök Andrea napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Iratkozás nagybányai magyar óvoda- és napközi csoportokba – 2015-2016

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az alábbiakban közöljük a jövő tanév kínálatát a nagybányai óvodák és napközik területén:


 

- 30-as sz Napközi (óvodacsoportja), Zazar negyed, str. Victoriei 110.

óvónő: Barcs Éva, tel: 0722 879 657

- 30-as sz. Napközi (napköziscsoportja), Zazar negyed, str. Victoriei 110.
óvónő: Tunyogi Imola, tel: 0755 202 175

- 20-as sz. Óvoda, B-dul Bucureşti 20. (Eurohotel-el szemben)
óvónő: Vári Renáta Melinda, tel: 0741 330 801

-Németh László Líceum óvodacsoportjai

(beiratkozás a Németh László titkárságán str. Luminisului 1)
óvónők: Szaniszló Emese, tel: 0740 763 119, Ignát Etelka, tel: 0742 027 848 , Görög Ágnes, tel: 0724 865 299, Waldorf csoport: Kerekes Gabriella 0742 146 735


- Step by Step Óvoda (napközicsoport), str. V. Babeş 2. (a volt Ciocan utca végén)
óvónő: Torkos Erika, tel: 0740 811908, Major Kinga 0765 161 986

- Otilia Cazimir Napközi, str. Banatului (V. Alecsandri - Hatvan negyed)
óvónő: Almási Lilla, tel: 0741 200 977, Munteanu Erika

- 15-ös iskolában működő óvoda, (Állomás negyed, Jupiter utca)
óvónő: Szabó Blanka, tel: 0741 370 343


Iratkozni hivatalosan 2015 február közepétől lehet, de kérjük a szülőket, jelezzék /tájékozódjanak az óvónéniknél személyesen vagy telefonon már most, majd február- márciusban az óvodák titkárságán.

Kérjük a kedves szülőket, ha bármilyen problémát, nehézséget, esetleg elutasítást észlelnek a beíratkozás során, jelezzék programunk képviselőjénél, tel: 0740 176757

e-mail: iskolainkert@nagybanya.ro

Az „Iskoláinkért, gyermekeinkért” program honlapja www.nagybanya.ro/iskolainkertgyermekeinkert

Keressenek minket a Facebookon is.

 

Tisztelt Szülők!

Az „Iskoláinkért, gyermekeinkért” program felkéri a kedves szülőket, nagyszülőket, amennyiben magyar óvodába, napközibe szeretnék íratni gyermeküket a 2015-2016-os tanévre, tegyék ezt meg minél hamarabb. Nagyon fontos, hogy tudjuk hány gyermekre számithatunk jövőre, hogy elkerüljuk a Tanügyminisztérium által szorgalmazott összevonasokat és csoportok megszüntetését.

Felhívjuk a kedves szülők figyelmét, hogy térségünkben nem gyermekhiány miatt veszélyeztetett a magyar csoportok, osztályok indítása, hanem a szándék hiányzik, hogy bátran magyar tannyelvű óvodás csoportokba írassuk gyermekeinket, ami a mai világban nem hátrány, hanem előny. A mai tanügyi rendszer szerint az óvoda előkészíti a gyermekeket az iskolai évekre. A tapasztalat azt mutatja, hogy aki nem anyanyelvén tanul az óvodában, az nem is folytatja anyanyelvén az iskolai tanulmányait. Ahhoz, hogy a gyermekek kellőképpen megtanulják a magyar nyelvet, elengedhetetlenül fontos az anyanyelvi oktatás óvodás szinttől kezdve. Sokan a többségi nyelvű óvodába íratják gyermeküket, mondván, így elsajátítja az illető nyelvet, ami nagyon fontos dolog, ám ennek a hétulütője, hogy az anyanyelv héttérbe szorul, majd elfelejtődik. A többségi nyelvet, itt szórványban, mindenki elsajátítja már gyermekorában, hiszen lépten-nyomon hallja. A  szülőknek is napjainkban kevesebb idejük marad a gyerekekre, így nagyrészt a tanintézmények jelentik azt a helyet, ahol a gyerekekbe beleivódik és rögződik az anyanyelv.

Szeretnénk szólni azokhoz a családokhoz is, ahol kétnyelvű környezetben nevelkednek a gyermekek. A tapasztalat azt mutatja, hogy ezekben a családokban, ha a gyermekek román tannyelvű óvódában/iskolában tanulnak, a magyar nyelvet idővel  nem beszélik többé, sőt elfelejtik. A globalizáció, a média és információáradat egységesíteni próbálja a társadalmat. Ebből következően szórványban a magyar nyelv háttérbe szorul. Hasonló esetekkel az Európai Unió intezményei is kiemelten foglalkoznak, és messzemenően támogatják ezen közösségek fennmaradását, kulturális tevékenységeit.

Jövőnk közösségünk minden tagján, térségünk minden magyar anyanyelvű polgárán múlik. Tudatosítsuk és ismertessük iskoláink eredményeit, tehetséges diákjaink teljesítményeit, hiszen ezzel is hozzájárulunk az iskoláinkba vetett bizalom  megerősítéséhez.

Iskoláinkért Gyermekeinkért Egyesület

 

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Itt egy Kész az olcsó fogyasztása (...)

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Itt egy Kész az olcsó fogyasztása (...)

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Itt egy Kész az olcsó fogyasztása (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek