rmdsz 1
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Iskolán kívüli foglalkozások és fejlesztések a magyar kormány támogatásából a Leöwey Klára Elméleti Líceumban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Folytatódnak az előző években elindult iskolán kívüli foglalkozások a Leöwey Klára Elméleti Líceumban, ugyanakkor ebben a tanévben újak is elkezdődtek. A nagy sikerű úszás mellett idéntől például furulyaoktatás vagy labdarúgás is zajlik órák után a máramarosszigeti magyar iskolában, a magyar kormány támogatásával pedig rég várt fejlesztéseket sikerült végrehajtani.


„Igyekeztünk sok újdonságot bevezetni a 2017-2018-as tanévben. Folytatjuk a tavaly elkezdődött úszásoktatást, de most már a nagy igényre való tekintettel az óvodásokon és kisiskolásokon kívül az 5-8. osztályosok is eljárnak úszni. Ezenkívül van asztalitenisz, angol nyelvű dráma klub Bíró Ada angoltanárnő vezetésével, gitárkurzust tart kezdőknek és haladóknak Kádár Laura tanítónő, atlétika és labdarúgás van Orosz Melinda tanárnővel. Bevezettük az előkészítő osztályosok számára a furulyaoktatást, amelyet Székely János zenetanár vállalt el, ugyanakkor folytatódik a néptánc is, amelyet Lovász Dénes Petőfi Sándor Program ösztöndíjas  tart” – részletezte Kósa Attila igazgató, aki elmondta, ezekkel az aktivitásokkal élményt szeretnének nyújtani a diákoknak, ezenkívül tehetségfeltáró szerepük is van, ugyanakkor nem titkolt szándékuk az is, hogy ezekkel a művészeti és sporttevékenységekkel növeljék az iskola vonzerejét is.

A magyar iskolában az idei tanévtől fejlesztéseket is sikerült végrehajtani. A tanintézmény udvarán a magyar kormány segítségével sikerült fölállítani egy játszóteret, szintén a magyar kormány támogatásából sikerült új, a diákok magassága szerint állítható padokat beszerezni a kisiskolások számára. Az intézményben működő óvoda is új köntöst kapott, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségén keresztül a magyar kormány támogatásával új, modern bútorzatot sikerült vásárolni.

Zahoránszki Brigitta - ehirmondo.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek