rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Jelenleg 780 ezren szerepelnek az oltási várólistákon

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Körülbelül 780 ezren szerepelnek jelenleg a COVID elleni oltásra várakozók nyilvántartásában - tájékoztatott kedden Valeriu Gheorghiţă katonaorvos, az immunizálási kampány vezetője.


Gheorghiţă azt mondta, az oltásra regisztrált 780 ezer ember mintegy 32 százaléka a sérülékenyek kategóriájához tartozik, vagyis krónikus beteg, fogyatékkal élő vagy 65 év fölötti, 7,5 százalék a kulcsfontosságú szakterületek valamelyikén dolgozik, és 60 százalék a harmadik immunizálási kategóriába sorolható, tehát az általános lakossághoz tartozik.

A feliratkozottak közül több mint 150 ezren bukarestiek, 60 ezren pedig Kolozs megyeiek. Prahova megyéből 37 ezer, Iaşi megyéből 29 ezer, Ilfov megyéből 29 ezer és Maros megyéből 28 ezer ember vár az oltásra - mondta Gheorghiţă.

A várólistáról több mint 436 ezer személy kapott értesítést sms-ben, közülük 295 900-an küldtek visszajelzést az időpontra vonatkozóan, a számok azonban folyamatosan nőnek, ugyanis az értesített várólistásoknak 24 óra áll rendelkezésükre, hogy az oltakozási szándékot megerősítő visszajelzést küldjenek.

Romániában jelenleg 908 oltóközpontban körülbelül 1400 oltópont működik.

(maszol.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek