rmdsz 1
2024. április 24., szerda György napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

„Jöjjenek divatba a csángók!” - Nagybányán is

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Ezzel a mottóval indul útra Moldvából a Forrófalvi Hagyományőrző Ének és Tánccsoport, melynek célja, hogy bemutassa azt a kultúrát, amelyet évszázadokon keresztül megőrzött.


A moldvai csángó magyarok Nagybányán is tiszteletüket teszik. 

Hétfőn, november 30-án reggel 8 órakor a Szentháromság római katolikus templomban lesznek jelen, ahol moldvai magyar egyházi és világi énekkel örvendeztetnek meg bennünket. 

Ugyancsak hétfő délután 17 órakor, a Krisztus Király plébánia városligeti Don Bosco Közösségi Házában, előadással egybekötött „guzsalyos” bemutatót tartanak: énekelnek, táncolnak, és néhány téli csángó hagyomány is előadásra kerül.

Hétfőn este negyed 7-től a Teleki Magyar Ház táncházában vesznek részt különleges népszokásaikkal, táncaikkal, énekeikkel.

A nagybányai eseménysorozatra – amelyet korábban hasonló máramarosszigeti, hosszúmezői programok előznek meg – mindenkit szeretettel várnak!

A máramaros megyei fellépések szervezésében közreműködött Bogdán Tibor, a Petőfi Sándor Program nagybányai ösztöndíjasa. Támogató a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Forrófalvi Főnix Egyesület és a Nagybányai Teleki Magyar Ház.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek