no
2024. április 18., csütörtök Andrea napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Karácsonyi ünnep, kézműves foglalkozás a Nicolae Iorga Általános Iskolában

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Meghitt hangulatú karácsonyi ünnepségben volt részük a kedves szülőknek, nagyszülőknek, diákoknak december 15-én a Nicolae Iorga Általános Iskolában.


Fantasztikus énekekkel, versekkel, karácsonyi színjátékkal, tánccal, zongorajátékokkal és gitárjátékkal lepték meg a közönséget az iskola magyar tagozatán tanuló 5-8. osztályos tehetséges tanulóink. Öröm volt hallgatni őket és látni azt, hogy együtt milyen csodálatos hangulat megteremtésére is képesek.

Külön megköszünjük a hangszereken játszó diákjainknak a segítséget: Kazay Ádám-zongora, Farczki Hajnalka-zongora, Tarta Dávid-gitár, Bogya Áron –dob.

Másnap, azaz december 16-án kézműves foglalkozáson vettek részt diákjaink és tanáraink is, ahol Bálint Kata irányításával csodálatos karácsonyi díszeket készítettek üvegfestéssel, majd gyöngyből fűzött fenyőfadíszeket alkottak.

A  Programsorozat a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósul meg, a „2014 - a külhoni magyar felsősök éve” elnevezésű program keretében.

Pályázatunk fő céljai, hogy lehetőséget biztosítsunk a gimnazisták és ovisok szüleinek, hogy megismerjék azon pedagógusokat, akik az iskolába kerülésükkor szárnyaik alá veszik gyermekeiket, s akikhez már teljes bizalommal fordulhatnak. Azok számára, akik még nem döntöttek az iskolaválasztással kapcsolatban, célunk, hogy közös tevékenységeink során észrevétlenül rávezessük őket arra,hogy egy olyan értékes közösséghez tartoznak, amelyben a hagyományok, az emberi értékek megbecsülése és megőrzése elsődlegesek, s érdemes, de ugyanakkor  egyértelmű az anyanyelvű iskola választása.

Céljaink között szerepel még: a közösség összehozása, formálása, együttműködés, segítőkészség  kialakítása, megerősítése, az együttjátszás örömének  felfedeztetése, családok, közösségek szabadidejének  igényes eltöltése.

Köszönet a lelkes munkáért és példamutatásért: minden kedves diákunknak és hozzátartozóinak, szervezőinknek:

Lapsánszki Edith aligazgatónőnek, Bálint Beáta magyartanárnak, Kiss Luca történelem tanárnak, Fülöp Gábor zenetanárnak, Ujlaki Zita matematika tanárnak, Vári Renáta óvónőnek, Győri Kinga festőművésznek, Bálint Kata kézművesnek.

Békés, Boldog, Szeretetteljes Ünnepet Kívánunk Mindenkinek!

Móra László:

Karácsony édes ünnepén

Legyen ma templom minden ember szíve, 
Melyben a lélek szárnyat bontogat! 
Karácsony édes ünnepén 
Legyen imádság minden gondolat.

Legyen ma templom minden ember szíve, 
S legyen a templom tiszta, szent fehér. 
Karácsony édes ünnepén 
Istennek tetsző legyen a kenyér.

Szálljon szívünkbe áldott akarat, 
Ez kösse egybe mind a kezeket. 
Karácsony édes ünnepén 
Te légy vendégünk: Jóság, Szeretet!

Akinek könnyet osztogat az Élet 
És kín a napja, kín az éjjele, 
Karácsony édes ünnepén 
Ne fuss előle! Óh beszélj vele!

Testét takard be s enyhítsd sok sebét! 
Óh lásd meg, tudd meg: testvér ő veled. 
Karácsony édes ünnepén 
A szíved szépül, őt ha öleled.

Az emberszívek örökélő őre 
Tegye ma össze mind a kezeket! 
Karácsony édes ünnepén 
Maradj vendégünk: Jóság, Szeretet! 

A cikk szerkesztője: Bálint Beáta, magyartanár

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

EMERGENCY URGENT LOANS +918929509036 Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your (...)

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Itt egy Kész az olcsó fogyasztása (...)

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Itt egy Kész az olcsó fogyasztása (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek