no
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYAROK ZENÉJE TURNÉ a Főtér Fesztiválon

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Szeptember 17., vasárnap 17.00 óra


Kárpát-medencei magyarok zenéje turné 2017, a Teleki Magyar Ház meghívására - Fellép a nagybányai Talpalat Néptánccsoport, a Servet Zenekar (csángó népzene) és a Magyar Örökség díjas Misztrál Együttes – nagyszínpad

Esőhelyszín: Városi Színház nagyterme

SERVET ZENEKAR

A Servet Zenekar moldvai muzsikát játszó együttes, a „servet” szó jelentése „ünnepi szőttes”, amelyet jeles napokon hordtak a moldvai magyarok. A 2016-ban alakult formáció tagjai (Kovács Krisztián - furulya, Markó Botond - hegedű, Molnár Bálint - kobza, Timár Márton – nagybőgő, akit ezúttal a nagybányai Moldován Balázs, a Berena Zenekar bőgőse helyettesít) a Kárpát-medence különböző településeiről érkeztek, jelenleg mindannyian Budapesten élnek.

A moldvai zenét öreg mesterektől, felvételekről és népzenei táborokban tanulták. Aktív tagjai a táncházmozgalomnak és rendszeresen zenélnek együtt más zenekarokkal is. 

MISZTRÁL EGYÜTTES

Az 1997-ben alakult Misztrál együttes a magyarországi zenei élet egyik népszerű formációja. Tagjai Heinczinger Miklós, Pusztai Gábor, Tóbisz Tinelli Tamás, Török Máté és Heigl László. Magyar és külföldi költők versei, valamint népdal- feldolgozások szerepelnek repertoárjukon. Megzenésítéseik forrása a magyar népzenei hagyomány, amelyet gyakran ötvöznek a ma divatos világzenei irányzatokkal. Dalaik sajátos „Misztrál-hangzást” hordoznak. Egyre népesebb rajongótáboruk szeretete mellett számos elismerésben részesültek, 2016-ban Magyar Örökség díjjal ismerték el munkásságukat. 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek