rmdsz 1
2024. április 24., szerda György napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kedden: LUDAS MATYI SZATMÁRBAN a Nagybányai Városi Színházban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Harag György Társulat / Németh László bérlet Fazekas Mihály, Móricz Zsigmond, Bessenyei István: LUDAS MATYI SZATMÁRBAN - Nagybányai Városi Színház, március 17., kedd 18 óra


Fazekas Mihály Lúdas Matyija a népmeséken alapul. A történet középpontjában a furfangos, becsületes, ám kissé öntörvényû parasztlegény, Matyi áll. Fazekas alkotása alapján Móricz Zsigmond írt realista színpadi mûvet. Mivel Móricz a falu embereinek és vásári sokadalmainak részletes rajzával kissé eltávolítja a történetet a mese világától, így a mû megjelenésekor éles bírálatot kapott. A kritikák ellenére Móricz szerette volna színpadon látni mûvét, ezért többször is átdolgozta, finomította azt.

A klasszikus történetbõl Bessenyei István színész-rendezõ dolgozott ki sajátos szövegkönyvet, elsõsorban a mesei elemekre és játékosságra összpontosítva, amelyet népzenei kísérettel tár a nézõk elé. Az elõadásban komoly szerepet kap a szatmári néphagyomány, a helyi zene és néptánc, de a szatmári népi hiedelmek világa, és a tájegység sajátos nyelvezete is szervesen beépül a történetbe.


A Harag György Társulat a nagybányai elõadásra szeretettel várja a nagyérdemû közönséget!

Akinek nincs bérlete, helyjegyet ELÕADÁS ELÕTT EGY ÓRÁVAL (tehát 17 órától) válthat, a Színház bejáratánál (15 illetve 20 lejes áron)!

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek