no
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kedves nagybányai Testvéreink!

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

A Híd utcai iskola javítása érdekében jótékonysági estre került sor 2016. április 22-én, amelyen mintegy 150 vendég jelent meg. Bevalljuk, hogy nagy izgalommal és nem kis félelemmel néztünk az est elébe, mert nagyon kevesen vásároltak belépõjegyeket. Ennek ellenére szépen összegyûltünk.


Ezúton köszönjük meg részvételeteket és anyagi támogatásotokat! Az est bevétele április 22-én a Vinkliben a kiadások levonása után tisztán 16.539 lej volt. Ezen kívül az épület javítására magánszemélyek és cégek is jelentõs összegeket adományoztak.

Ezekrõl a javítások befejezésekor írásban beszámolunk. El kell mondanunk, hogy az iskola fûtésrendszerének a kiépítésére 10 000 000 forint támogatást kaptunk az Emberi Erõforrások Minisztériumától, amit nagyon vártunk és a nagybányaiak nevében szívbõl köszönünk.

Nagybánya magyar közösségének tudnia kell, hogy az Egyházközség és a Líceum között létrejött az a szerzõdés, miszerint a javítások hátralévõ részét a Polgármesteri Hivatal segítségével végzi el a Németh László Elméleti Líceum. A megkötött szerzõdésünk, a nagybányai RMDSZ tanácsosok, Ludescher István alpolgármester és Vida Noémi elnökasszony által hamarosan a városi tanács elé kerül. Itt van az ideje az álhatatossságnak, a hitnek és a bölcsességnek - mondja a Jelenések könyve, s mi hozzátesszük - amibõl az összefogás és a jövõ születik.

Az Egyházközség 2015. õszétõl, a jelen pillanatig, a következõ munkálatokat végezte el: 

- megerõsítette az épület északi szárnyának a fundamentumát,

- kicserélte az északi szárnyon az ablakokat,

- kialakította a kazánház helyiségét,

- a magas földszint és a kazánház közé vasbeton födémszerkezetet öntetett éppen úgy, mint a második emelet fölé, hogy az épületet megerõsítse,

- a követelményeknek megfelelõen kialakította a belsõ teret, amely padlózásra és plafonozásra vár,

-   az elsõ és második emeleten kialakította a mosdóhelyiségeket, amelyekben a vízhálózat hamarosan elkészül,

- folyamatban van a fûtési rendszer kiépítése.

Mindezt saját pénzalapjából, adományaitokból és az említet pályázati támogatásból tehette meg. Sürgõsségi szempontok szerint hátra van az emeleti vasfödémszerkezet beöntésének befejezése, a vízhálózat kialakítása és a földszinti mosdók felszerelése. Ezeket az Egyházközség finanszírozza. Többet most nem vállalhat, mert még vannak olyan összegek, amelyeket a már elvégzett munkákra ki kell fizetnie. Eddig az Egyházközség több mint 800 000 lejt adott ki bontásokra, a külsõ és belsõ javításokra, kerítés építésre, valamint   a pince rendbetételére. Errõl is pontos kimutatást bocsátunk a közösség rendelkezésére.

A városra és a Németh László Líceumra maradna még az udvar rendbetétele, a bejárati lépcsõ beöntése, a villanyhálózat kiépítése és az elsõ emelet padlóval, mennyezettel és ajtókkal való ellátása.

A Nagybánya-óvárosi Református Egyhzáközség vezetõsége ezután sem hátrál ki az iskola mihamarabbi átadásának szándéka mögül. Várjuk és köszönjük mindenki támogatását!

Jövõ heti közleményünkben nyilvánosságra hozzuk az eddigi adományozók névsorát. Köszönjük!!!

Testvéri szeretettel:

Bak László református lelkipásztor

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

IMYHT 2016.04.28 12:28:37
A cimben levo helyesirasi hiba elegge csunya... E csekely kifogast felreteve, gratulalni szeretnek a Nagybanyai Egyhazkozsegnek minden eddigi es eljovendo megvalositasaert.


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek