rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kelemen Hunor a korondi polgármesterre kirótt bírságról: ez túl van minden határon!

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A feljelentő személyétől függetlenül a román igazságszolgáltatásnak nem szabad megengednie magának, hogy az alkotmány és a Románia által ratifikált nemzetközi egyezmények betűjével, szellemiségével teljesen szembefordulva hozzon igazságtalan döntéseket.


Így kommentálta kedden Facebook-oldalán Kelemen Hunor szövetségi elnök azt a bírósági határozatot, amely közel 100 ezer eurós bírság kifizetésére kötelezi Korond polgármesterét a polgármesteri hivatal épületére helyezett „Község” felirat eltávolításának elmulasztása miatt.

A politikus közölte: a bírság „kimondhatatlanul” felháborítja, méltánytalan, aránytalan és „a rosszindulat netovábbja” az igazságszolgáltatás részéről. „Úgy tűnik, a határ a csillagos ég, amikor a közösségi vezetőink „rendreutasítása” a cél, amiért merészelik használni szimbólumainkat, vagy önkormányzataink homlokzatán megjelenik a magyar felirat” – állapította meg az RMDSZ elnöke.

Mint ismert, a hatalmas bírságot a magyar önkormányzati vezetők bírósági meghurcolójaként ismert Dan Tanasă által indított per nyomán szabta ki a bíróság. Kelemen róla azt írta: nem bír leállni, a mániája és legfőbb elfoglaltsága, hogy a magyarokat támadja. „A közel 100 000 euró azonban túl van minden határon!” – jegyezte meg a szövetségi elnök. Kelemen Hunor a Facebook.bejegyzésben szolidaritását fejezte ki Katona Mihály polgármesterrel és Korond község lakóival. „Minden támogatást megadunk nekik, számíthatnak ránk! Nacionalista, jelentgető barátunk pedig biztosra veheti, hogy minden létező nemzetközi fórumon hangot adunk felháborodásunknak. Románia az Európa Unió része, és amikor azzá vált, egyetértett olyan nemzetközi egyezményekkel, amelyekre ma fittyet hány. Várjuk a bírósági indoklást!” – zárul a bejegyzés. „Ép ésszel felfoghatatlan mértékű büntetés”. Megszólalt az ügyben Antal Lóránt az RMDSZ udvarhelyszéki alelnöke is. A szenátor a Maszolnak elmondta: telefonon biztosította Katona Mihályt arról, hogy” teljes mellszélességgel kiállnak mellette”. Úgy fogalmazott: Katona Mihály „erős, a közösségért dolgozó polgármester” és az RMDSZ-nek „kutya kötelessége kiállni mellette”. Arról, hogy milyen konkrét lépéseket tehetnek, egyelőre nem tudott nyilatkozni a szenátor, szeretnék megvárni, hogy kiderüljön: milyen jogi lehetőségei maradtak a korondi községvezetőnek. Antal Lóránt „ép ésszel felfoghatatlannak” nevezte a büntetés mértékét és elfogadhatatlannak tartja, hogy egy „hivatalos feljelentgető” miatt ne lehessen kiírni egy, a közösség tulajdonában lévő ingatlanra anyanyelven az épület elnevezését.

„Ép ésszel felfoghatatlan mértékű büntetés”. Megszólalt az ügyben Antal Lóránt az RMDSZ udvarhelyszéki alelnöke is. A szenátor a Maszolnak elmondta: telefonon biztosította Katona Mihályt arról, hogy” teljes mellszélességgel kiállnak mellette”. Úgy fogalmazott: Katona Mihály „erős, a közösségért dolgozó polgármester” és az RMDSZ-nek „kutya kötelessége kiállni mellette”. Arról, hogy milyen konkrét lépéseket tehetnek, egyelőre nem tudott nyilatkozni a szenátor, szeretnék megvárni, hogy kiderüljön: milyen jogi lehetőségei maradtak a korondi községvezetőnek. Antal Lóránt „ép ésszel felfoghatatlannak” nevezte a büntetés mértékét és elfogadhatatlannak tartja, hogy egy „hivatalos feljelentgető” miatt ne lehessen kiírni egy, a közösség tulajdonában lévő ingatlanra anyanyelven az épület elnevezését. - a Maszol.ro portálról

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek