no
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kettős mércét alkalmaz a kolozsvári rendőrség: csak az RMDSZ plakátjai zavarták

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Csak az RMDSZ-es óriásplakátokat vetette le a kolozsvári rendőrség a plakátoló céggel azokról a plakátállványokról, amelyeket illegálisnak nyilvánított.


Az RMDSZ Kolozsvár adminisztratív területén négy plakátállványra függesztette ki két reklámcéggel kampányüzeneteit. Az egyik plakáton az az üzenet szerepelt, hogy "Mentsük meg Kolozsvárt Bukaresttől". Bár az RMDSZ az adónak a helyben maradása, tehát a decentralizáció kiszélesítése mellett kampányolt az óriásplakátokon megfogalmazott üzenetével, a román közvélemény egy része szeparatista, Erdély függetlenedését támogató üzenetként értelmezte. A kolozsvári rendőrség a polgármesteri hivatal utasítására kedden ellenőrizte a plakátállványokat, és megállapította, hogy nincs építkezési engedély, ezért le kell bontani. Az RMDSZ-szel szerződéses viszonyban álló két reklámcéget rábírta, hogy vegyék le az óriásplakátokat, és meg is bírságolta őket. Csütörtökön Kovács Péter, az RMDSZ kampányfőnöke megtekintette az állványokat, amelyekről csak a szövetség óriásplakátjai hiányoztak. "A kolozsvári helyi rendőrség felszólítására eltávolították az RMDSZ decentralizációt követelő óriásplakátját, azzal az indokkal, hogy a táblának nincs építkezési engedélye. Érdekes módon, három nappal később a tábla másik felének minden engedélye rendben van!" - írta a Facebook-oldalán Kovács. 

Az RMDSZ összesen 75 óriásplakátot függesztett ki Erdély-szerte, ebből Kolozsváron és környékén összesen nyolcat. A 75 plakát közül csak azt a négyet távolíttatták el a hatóságok, amelyek Kolozsvár adminisztratív területen álltak. 

- a Transindex.ro portálról
 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Gyors és megbízható megoldás minden pénzügyi igényre 1000-250.000 EUR kölcsönt nyújtok nagyon egyszerű feltételekkel. Emellett peer-to-peer (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek