rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA - Az elsõ akadályon túljutottak lányaink!

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Pedig nem úgy indult a mérkõzés, mint ahogy elvártuk volna, sõt, a frász jött ránk, amikor azt tapasztaltuk, hogy a lengyel lányok négy góllal is elhúztak! Aztán visszazökkent minden a rendes kerékvágásba, lányaink hozták a kötelezõt, azaz az elsõ gyõzelmet a Nõi Kézilabda Bajnokok Ligája D csoportjának kezdõ fordulójában: Nagybányai HCM – MKS Selgros Lublin (Lengyelország) 30 – 25 (16 – 12)


Jól ránkijesztettek a lengyel lányok a mérkõzés elsõ húsz percében, hiszen sorra dobták a gólokat, a mi kapunkban pedig Ungureanunak nem sikerült egyetlen lövést sem hárítania. Marta Gega megállíthatatlan volt: 3 – 7 (a 11. percben), majd 4 – 8 (a 14. percben), aztán 5 – 9 (a 16. percben). Ám kezdtek belelendülni a mieink is, Ungureanut Arenhart váltotta a kapunkban, Szûcs Gabi és Makeeva szorosabbra fogta a védekezésünket, olyannyira, hogy a 22. percben Szûcs Gabi egyenlített (10 – 10), majd ugyanõ szerezte meg a vezetést is a HCM számára. Innen aztán már csak a mieink voltak a pályán: a diesel-motor belelendült, lányaink sorra dobták a gólokat és a félidõben már mi vezettünk négy góllal: 16 – 12!

A második félidõt fantasztikusan kezdték a nagybányai lányok, Davydenko és Tiron két gyors góljával már hatgólosra nõtt az elõnyünk: 18 – 12 (33. perc), a 37.percben 20 – 13 ide! Buceschi mindenkit játszatott. Egy rövid, négyperces kihagyás azonban elég volt a Lublinnak, hogy négy gólra felzárkózzon: 22 – 18, ezzel aztán el is lõtték a puskaporukat, a mieink tíz perc alatt újra hét góllal vezettek: 28 – 21 (51. perc). A hátralevõ percekben a lengyel lányok még próbáltak faragni a hátrányukból, de a nagybányai lányok gyõzelmét nem kerülhették el. A vége: 30 – 25! Az elsõ hoppon már túljutottunk, ám ahhoz, hogy a Final Fourba jusson a HCM ma Metzben is helyt kell állnia. A mérkõzés öt órakor kezdõdik, valamelyik Digi-Tv közvetíti. Hajrá nagybányai HCM!

Nagybányai HCM – MKS Selgros Lublin (Lengyelország) 30 – 25 (16 – 12)

Lascãr Panã sportcsarnok, kb. 2.800 nézõ. Vezette: Dalibor Jurinovics és Marko Mrvica (mindkettõ horvát). EHF ellenõr: Tomo Vodopivec (Szlovénia).

Büntetõdobások: 6 – 3 (5 – 2, kihagyta: Do Nascimento, illetve: Malek), Büntetõpercek: 4 – 4.

HCM: Arenhart (8 jó védése volt), Ungureanu (6 jó védése volt+ egy büntetõ) – Do Nascimento 6 (4 büntetõbõl), Ardean Elisei 4, Buceschi 4 (1), Davydenko 3, Gjeorgjievska 3, Szûcs 2, Oltean 2, Tiron 2, Marin 1, Lobach 1, Nechita 1, Makeeva 1, Herrem, Tatár. Edzõk: Costicã Buceschi és Kovács Magda.

MKS: Dzhukeva (12+1), Baranowska – Kopcela 6, Gega 6 (1), Malek 4 (1), Drabik 4, Repelewska 2, Da Silva 1, Mihdaliova 1, Skrzyniarz 1, Rola, De Jesus, Kozimur, Nestsiaruk, Syncerz, Szarawaga. Edzõk: Sabina Wlodek és Monika Marzec. (simsán) 

Bányavidéki Új Szó

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

NABÍDKA SUPER URGENTNÍ NABÍDKA SUPER URGENTNÍ Na této stránce jsem narazil na tohoto poskytovatele půjčky a (...)

NABÍDKA SUPER URGENTNÍ NABÍDKA SUPER URGENTNÍ Na této stránce jsem narazil na tohoto poskytovatele půjčky a (...)

NABÍDKA SUPER URGENTNÍ NABÍDKA SUPER URGENTNÍ Na této stránce jsem narazil na tohoto poskytovatele půjčky a (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek