no
2024. április 20., szombat Konrád, Tivadar napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kiemelkedően teljesítettek Erdély ifjú bajnokai a kolozsvári sportolimpián

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Középiskolásokként érkeztek, és bajnokokként tértek haza Erdély minden szegletébe a vasárnap zárult, második alkalommal szervezett Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia résztvevői.


Szeptember 21. és 24. között közel 700 magyar diák méretkezett meg a kolozsvári tornán hat sportág 15 versenyszámában. Szabó Katalin olimpiai és világbajnok tornász, az esemény fővédnöke méltó példaképként a kolozsvári közönség és a diákok szívébe is belopta magát.

„Sportkedvelő partnereinknek és támogatóinknak köszönhetően idén is sikerült több száz nagykövetet szerezni a fair play, a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítésére. Arra számítunk, hogy jövőre még több diák, még több edző és testnevelő tanár jön majd Kolozsvárra, a mi olimpiánkra" – mondta zárásként Bodor László, az RMDSZ programokért felelős ügyvezető alelnöke, a sportolimpia elnöke. Hozzátette, a rendezvény tavasszal bekerült az oktatási minisztérium rendezvénynaptárába, így az elért eredményeket, az esemény szakmaiságát hivatalosan is elismeri az állam. 

Grabán Zsolt főszervező kijelentette, a sportolimpia méltó utóda a tízéves múlttal rendelkező Erdély Kupának, az ország legnagyobb, középiskolásoknak szóló sportrendezvényévé nőtte ki magát. Hozzátette, az esemény nemcsak a diákoknak szerzett maradandó élményeket, a tanároknak, edzőknek szintén remek találkozási lehetőség volt, sokszor a csapat részeként ugyanúgy beleélték magukat a játék izgalmaiba, örömébe, mint a versenyzők.

A versenyeken a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum szerezte a legtöbb érmet (3 arany, 5 ezüst, 4 bronz), őt követi a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum tizenegy dobogós helyezéssel (3 arany, 6 ezüst, 2 bronz), harmadikként pedig a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum végzett összesen 7 éremmel (2 arany, 3 ezüst, 2 bronz). 

A legeredményesebb sportoló Molnár László, az Apáczai Csere János Elméleti Líceum diákja, aki az atlétikai versenyszámokban két aranyat és egy ezüstérmet szerzett, illetve Mihály Zsolt, a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum diákja, aki az úszás három versenyszámában jeleskedett: szintén két aranyat és egy ezüstérmet szerzett. A lányok közül Szőcs Boróka bizonyult a legjobbnak – a Bolyai Farkas Elméleti Líceum diákja atlétikában két arany- és egy ezüstérem tulajdonosa lett. 

A középiskolások legnagyobb hazai sporteseményét az RMDSZ ügyvezető elnöksége rendezte meg a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségével (RMPSZ), a Testnevelő Tanárok Országos Tanácskozásával (TTOT), az oktatási minisztériummal, valamint a Babeș–Bolyai Tudományegyetemmel közösen. A végeredmények a www.sportolimpia.ro oldalon, az eseményen készült hangulatvideók, fényképek pedig a sportolimpia Facebook-oldalán tekinthetőek meg.

kronika.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek