k rmdsz
2024. április 16., kedd Csongor napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kilőtt a kriptovaluták árfolyama a Facebook Libra miatt

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Jelentősen emelkedett a legnagyobb kriptodevizák árfolyama a dollárhoz képest a Facebook saját kriptovalutája, a libra múlt heti bejelentése óta, jelentette az MTI.


A folyamatot jól mutatja, hogy a legismertebb és legnagyobb kriptopénz, a bitcoin árfolyama 20 százalékkal emelkedett, aminek köszönhetően 2018 márciusa óta először lépte át a 10 ezer dolláros határt. A második és harmadik helyen számontartott ether és ripple 15, illetve 18 százalékot erősödött múlt héten, ezzel 2018 augusztusa, illetve szeptembere óta a legmagasabb szintre értek.

Craig Erlam, az Oanda amerikai online devizakereskedési brókercég elemzője rámutatott, hogy a libra elindításának bejelentését övező nagy nyilvánosság a Facebook pénze által kínált legitimitással ötvözve természetszerűleg fellelkesítette a kriptopénzek iránt érdeklődőket. A múlt tapasztalatai azt mutatják, hogy amikor ilyesmi történik, a válaszreakció nem szokott normális lenni – tette hozzá.

A Facebook célja, hogy nagyjából 1,7 milliárd, hagyományos banki és pénzügyi szolgáltatásokhoz hozzá nem férő embert fizetési lehetőségekhez juttassa a librával, ehhez 2020 elején elindítják a Calibra alkalmazást, amivel igénybe lehet majd venni a Facebook fizetési módját. A libra a többi kriptopénzhez hasonlóan blokklánc technológiára épül, ám míg a bitcoin teljesen decentralizált, a librát 28 partnervállalat együtt menedzseli, árfolyama számos devizához és más eszközhöz kötött lesz. 

(index.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

G7global1@proton.me A refinery in Kazakhstan,Qatar and Russia have product allocation for D2, D6, ESPO, JET A1, JP54 (...)

My company offer loans at low interest rates of 2% My company offer loans at low interest rates of 2%. The company is registered with the ministry of (...)

Hitel- és pénzügyi segítség online Jó nap, Jelentkezzen itt mindenféle hitelre, pénzügyi helyzetétől függetlenül, hitelünk (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek