rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kiterjesztették a Ion Iliescu ellen az 1989-es forradalom ügyben indított bűnvádi eljárást

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kiterjesztették a Ion Iliescu volt államfő ellen a forradalom ügyben indított bűnvádi eljárást az 1989. december 22-e és 27-e közötti időszakra - közölte kedden a legfőbb ügyészség. A volt államfőt emberiesség ellen elkövetett bűncselekményekkel vádolják.


A legfőbb ügyészség közleménye rámutat, a vizsgált időszakban Ion Iliescu volt a Nemzeti Megmentési Front Tanácsának elnöke, amely a központi törvényhozói és végrehajtó hatalmat is képviselte 1989. december 27-ig, amikor a testület elnöke államfői megbízatást kapott.

A katonai ügyészek szerint Ion Iliescu olyan katonai jellegű intézkedések alkalmazását fogadta el és hivatalosította, amelyek némelyike diverziós jellegű volt. Nehézfegyverekkel is ellátott katonai csapatokat vezényeltek ki az ország nagyobb városaiba; a televízión keresztül ismételten felhívást intéztek a civil lakossághoz, hogy aktívan vegyenek részt a jelentős városi objektumok védelmében. Minderre olyan körülmények között került sor, hogy a különféle katonai és civil kommunikációs csatornákon keresztül félrevezették a lakosságot, terroristatámadásokról szóló álhíreket terjesztve, ami sok ember halálához vagy sérüléséhez vezetett - áll még a közleményben.

AGERPRES (HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek