rmdsz 1
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

KOLTÓÉRT!

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az önkormányzati tanácsosjelöltek nyílt levele Koltó község lakosai számára


Kedves falubéliek!

Fontos idõszak elõtt állunk a községünk életében. Most kell dönteni arról, hogy miként képzeljük el a következõ 4 évet. Határozottnak kell lennünk, tudnunk kell mit akarunk. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Koltó-Katalin-i szervezete felismerte az újítás szükségességét, elindultunk a megújulás útján. Programunkat szakértelemmel, õszinteséggel, közösségünkkel tanácskozva állítottuk össze. Meggyõzõdésünk, hogy egy fentartható, józan ésszel megvalósítható cselekvési tervvel állunk Koltó község lakosai elé. Nem ígérgetünk, az ígérgetést meghagyjuk másoknak, mi konkrét megoldási javaslatokat készítettünk el, amelyek egyetlen célja községünk fejlesztése, jobbá tétele.

Tisztelettel,

Apjok Norbert, Fórizs Ferenc, Rusz Imre, Sebõk Zoltán, Csendes Mónika, Sebõk Irma, Puskás János, Téglás István, Fülöp Attila

 

Biztonságot a közösségnek!

- Cselekvési terv Koltó község számára -

Helyi rendõrség létrehozása

Az önkormányzat feladata megvédeni a becsületes gazdák javait. A Helyi Rendõrség létrehozását a 155/2010-es törvény teszi lehetõvé. Erre alapozva kell létrehozni a közvetlenül az önkormányzathoz tartozó Helyi Rendõrséget. Így napi 24 órában lesz biztonsági szerv a településen. A magántulajdon védelme a legfontosabb alapja a biztonságnak.

Jó utat a községben és a mezõkön

A megyében sok település teljes úthálózatát leaszfaltozták, ezt szeretnénk Koltón is megvalósítani. Ehhez azonban az kell, hogy pályázatok által támogatást hozzunk a községbe. Az utak és a kanalizálás fejlesztése érdekében a Nemzeti Vidékfejlesztési Program által nyújtott lehetõségekkel kell élni.

A gazdák szövetsége, közösségünk erõssége

A helyi gazdaság motorja a mezõgazdaság. Támogatni kell a becsületes gazdákat, éppen ezért egy erõs gazdaszövetkezetet fog létrehozni az új önkormányzat. Pályázati segítséget kell nyújtani, hogy minél több támogatást kapjanak a gazdák. Közös beruházásokba kell kezdeni, ilyen egy községi hûtõház.

A Teleki Kastély felújítása

nem várhat tovább

A történelem által ránk hagyott érték, közösségünk értéke. Az önkormányzat jó gazdája kell legyen a Kastélynak, hiszen nemcsak egy kulturális összmagyar zarándokhely, hanem községünk büszkesége. Épített örökség rehabilitációjára jó eséllyel lehet pályázni az EU-s alapokhoz. Ezt kell meglépni minél hamarabb.

Közösség

Településünk fejlesztése a közösségünk érdekét szolgálja. Szabadidõs programokat kell létrehoznunk, a fiatalok számára ifjúsági központot, a gyerekeknek játszótereket. A turisták számára több helyi idõtöltési, látogatási lehetõséget kell kialakítani. Koltó fejlesztése közös jövõnk záloga.

A jövõ közös ügyünk, építsük együtt!

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek