rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kósa Lajos: Migrációs és integrációs kudarcok okozzák a merényleteket

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

„Változóban az európai kultúra”. A Fidesz frakcióvezetője szerint az elmúlt időszakban történt merényletek, támadások migrációs és integrációs kudarcok. Az uniós vezetés feladata nem a migráció lassítása, hanem annak megállítása.


A kormánypárti politikus elmondta, hogy az október 2-i népszavazás kampányába a Fidesz is beszáll, a szeptemberi frakcióülésen pedig belső kérdésekről is szó esik majd. 

Kósa Lajos az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában kiemelte: sokan előre figyelmeztettek: a tömeges migráció - hogy ellenőrizetlenül milliószámra jönnek Európába olyan emberek, akikről nem tudni, kik, milyen szándékkal, honnan jöttek – fokozni fogja a terrorveszélyt. Az pedig, hogy voltak cselekmények, amelyeket második, harmadik generációs migránsok követtek el, integrációjuk kudarcát igazolják – fejtette ki Kósa Lajos, megjegyezve: a migráció és a terrorizmus nem azonos, de szorosan összefügg egymással.

Megváltoztatják Európa kultúráját 

Nem a migráció lassítása, hanem a megállítása a feladat – emelte ki Kósa Lajos, aki szerint figyelembe kell venni, hogy látva az Európai Unió „tehetetlenségét, sőt migrációpárti politikáját” nagyjából „százmilliós nagyságrendű” tömegek állnak még készen a migrációra. A fideszes képviselő felhívta a figyelmet, hogy vannak migránsok, akik nem is akarnak integrálódni, nem tisztelik törvényeinket, szokásainkat, szemléletünket, sőt fellépnek az európai civilizáció ellen. Az ilyen tömeg megváltoztathatja az európai kultúrát – tette hozzá. 

Válságban van az unió

Kósa Lajos a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt arról is, hogy az Európai Unió válságban van, ezt igazolja például Nagy-Britannia kilépése. Kósa Lajos szerint joggal fel lehet vetni, hogyha olyan politikát folytatott az EU vezetése, amely miatt Nagy-Britannia a kilépést választotta, akkor le kellene mondaniuk. A fideszes frakcióvezető úgy véli az "európai demokrácia megkövetelné", hogy az unió vezetői figyeljenek oda, mit mondanak az emberek. A képviselő szerint az vezetett a Brexithez, hogy a briteknek elegük lett az uniós politikából, és emiatt nem biztos, hogy racionális, inkább érzelmi döntést hoztak. 
Kósa Lajos az október 2-ai kvótareferendumot a magyar jövő szempontjából kulcsfontosságúnak nevezte, és elmondta: a kampányba a Fidesz-frakció is beszáll.

Belső kérdésekről is döntenek szeptemberben

A Fidesz frakcióvezetője – a Magyar Hírlap keddi számában megjelent értesülésre reagálva – megerősítette, hogy a párt a tervek szerint valóban Balatonfüreden tartja frakcióülését szeptemberben. Ott nyilvánvalóan kiemelt téma lesz a népszavazás, továbbá, hogy Magyarország milyen politikai pozíciót tud felvenni az Európai Unióban. Emellett "jó néhány belső kérdésről is szó lesz" - mondta a frakcióvezető, példaként említve, hogy az oktatási államtitkár és a Klik vezetőjét meghallgatják arról, hol tart az oktatás átalakítása, és az egészségügyi átalakításokról is beszámolót várnak a szaktárca vezetőjétől

magyarhirlap.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek