no
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kulturális programok a Nicolae Iorga Általános Iskolában (az 5. -8. osztály tevékenységeiből)

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Színjátékokkal és tanévbúcsúztató ünneppel zártuk júniusi tevékenységünket. Diákjaink nagy lelkesedéssel készültek és örömmel mutatták be a több mint 100 tagú közönségnek színjátékaikat.


Június 10-én a 8. osztályosok búcsúünnepén általuk előadott Karinthy-paródiát láthattunk Karinthy-fantázia címmel, valamint verses-zenés összeállítást. Végzőseink nagy meglepetésére a 0.osztályosok és  szüleik is részt vettek, akik jókívánságaikat egy-egy csokor virággal együtt adták át iskolánk diákajinak.

Június 17-én Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő-részletét dolgozta fel az 5.c . osztály,  A süket király című népmesefeldolgozást mutatott be a 6. C. osztály és a 7. C. osztály moderntánccal örvendeztette meg a közönséget.

Programsorozatunkat és ezután megszervezendő programjainkat Bethlen Gábor Alap 2015. évi „Egyéb támogatások” előirányzat „2015 a külhoni magyar szakképzés éve” elnevezésű  program keretében elkészített módszertani csomag kínálata alapján  szervezzük, melyre a benyújtott pályázatunkat megnyertük.

Pályázatunk fő célja, hogy lehetőséget biztosítsunk a  gimnazisták és óvodások szüleinek, hogy megismerjék azon pedagógusokat, akik az iskolába kerülésükkor szárnyaik alá veszik gyermekeiket, s akikhez már teljes bizalommal fordulhatnak.Valamint azok számára, akik még nem döntöttek az iskolaválasztással kapcsolatban, célunk, hogy közös tevékenységeink során észrevétlenül rávezessük őket arra, hogy egy olyan értékes közösséghez tartoznak, amelyben a hagyományok, az emberi értékek megbecsülése és megőrzése elsődlegesek, s érdemes, de ugyanakkor  egyértelmű az anyanyelvű iskola választása.

Céljaink között szerepel még:

a közösség összehozása, formálása, együttműködés, segítőkészség  kialakítása, megerősítése, az együttjátszás örömének  felfedeztetése, családok, közösségek szabadidejének  igényes eltöltése és az identitástudat fejlesztése.

 

Köszönet a lelkes munkáért és példamutatásért: minden kedves diákunknak és hozzátartozóinak,

szervezőinknek: Lapsánszki Edith aligazgatónőnek, Bálint Beáta magyartanárnak, Kiss Luca történelem tanárnak, Fülöp Gábor zenetanárnak, Ujlaki Zita matematika tanárnak,  Major Kinga és Torkos Erika óvónőknek, Ruskál Enikő tanító néninek, Győri Kinga festőművésznek, Bálint Kata képzőművésznek.

Folytatás ősztől következik, hiszen fent említett pedagógusaink vállalták a lelkes munkát, hogy összetartásra és értékes munkára irányítsák diákjainkat és szüleiket.

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Szepessy Gábor alias Frady Endre 2016.10.17 15:46:01
A süket király nem népmese feldolgozás, hanem az én darabom, amit kb. 4 éve írtam a lányaim iskolája számára (Lágymányosi Bárdos Lajos Két tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium). Mindenesetre örülök, ha megtetszett! :)


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek