k rmdsz
2024. április 24., szerda György napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Lázár: nem kell a letelepedési kötvény

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A következő időszakban nem lesz szükség a letelepedési kötvényekre - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos heti sajtótájékoztatóján. Lázár János ezt azzal indokolta, hogy javult az adósságfinanszírozás, nőtt a magyar állampapírok iránti kereslet. A kötvények felülvizsgálata - a Jobbik kezdeményezésétől függetlenül - fél éve tart. A tárcavezető hozzátette: a kormány visszautasítja az ellenzéki párt zsarolását és nem köti össze a kötvények kivezetését az alaptörvény módosításával.


A következő időszakban nem lesz szükség a letelepedési kötvényre

A Miniszterelnökséget vezető miniszter meggyőződése szerint a következő időszakban nem lesz szükség a letelepedési kötvényekre. Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az adósságfinanszírozás javult, nőtt a magyar állampapírok iránti kereslet, így nincs szükség erre az eszközre. Hozzátette: a kötvények felülvizsgálata – a Jobbik kezdeményezésétől függetlenül – fél éve tart. A tárcavezető azt mondta, a kormány visszautasítja az ellenzéki párt zsarolását és nem köti össze a kötvények kivezetését az alaptörvény módosításával. Utóbbira össznemzeti ügyként hivatkozott, amit “piszlicsáré, pitiáner ügyekkel összekötni kisstílűség”.

Nincs jogi alapja Renzi fenyegetésének

Jelenleg semmilyen jogi, politikai alapja nincs annak, amivel az illegális bevándorlás ügyében az olasz miniszterelnök fenyegeti a közép-európai országokat, köztük Magyarországot – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Matteo Renzi kedden arról beszélt, hogy ha Közép-Európa nemet mond a migránsokra, Olaszország “megvétózza” az EU-költségvetést. Lázár János erre azt mondta: a kormány álláspontja szerint Magyarország a határvédelemmel kiveszi a részét a migránsválság kezeléséből. Azt is jelezte egyúttal, hogy ma lehetetlen összekötni a bevándorlók kezelését a kohéziós alapok sorsával. Magyarország azonban nem zárkózik el attól, hogy vizsgálják felül az EU alapszerződését, és így kezdjenek vitát a témában – tudatta a Miniszterelnökség vezetője. Matteo Renzi szavaival ellentétben a görög kormány bíráló nyilatkozatait Magyarország kevésbé tudja komolyan venni, mivel Görögország lassan három éve nem tartja be a schengeni szabályokat – közölte Lázár János.

A kormány nem ért egyet az államfővel a szélerőművek ügyében

A kormány nem ért egyet Áder János köztársasági elnök álláspontjával a szélerőművek ügyében, ezért – kisebb módosításokkal – újra az Országgyűlés elé terjeszti a visszaküldött villamosenergia-törvényt – közölte Lázár János a sajtótájékoztatón. Az államfő múlt pénteken küldte vissza megfontolásra a parlamentnek a villamos energiáról szóló törvény módosítását, amely szigorított a szélerőművek létesítésének szabályain. Áder János szerint a módosítások ellehetetlenítik az ilyen erőművek építését. Lázár János erre azt mondta: a kormány szerint Magyarország szélerőművek nélkül is képes teljesíteni a párizsi klímamegállapodás célkitűzéseit. Úgy fogalmazott: a kabinet álláspontja nem elutasító a szélerőművek ügyében, csak bizonyos ökológiai és gazdasági okokból “óvatos”. Jelezte, áttekintik, hogy Németországban hogyan szabályozzák újra a szélerőműveket.

hirado.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek