k rmdsz
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Letette az esküt és fel is mentették tisztségéből Nagybánya polgármesterét - FRISSÍTVE

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Letette az esküt hétfőn Cătălin Cherecheș, Nagybánya polgármestere, akit előzetesből választottak újra a város élére a június 5-i helyhatósági választásokon. Cherecheșt csak erre az alkalomra engedték ki a szamosújvári börtönből, eskütétele után vissza is szállították.


A eskütétel alatt a polgármester néhány tucat híve tüntetett a hivatal előtt, a szabadon engedését követelve. Néhányan virágot is hoztak a tüntetésre. 

Ugyancsak hétfőn Máramaros megye kormánybiztosa kibocsátotta a  polgármester felfüggesztéséről szóló határozatát, azzal indokolva, hogy a város vezetője nem tudja ellátni hivatali teendőit, hiszen előzetes letartoztatásban van. Az előzetes letartoztatást a Kolozsvári Itélőtábla a védlott fellebezése után jogosnak minősített. A felffüggesztés, addig tart, ameddig érvényes az előzetes letartoztatás.

FRISSÍTVE: a keddi tanácsgyűlés Rob Marinel önkormányzati képviselőt ismét ügyvivő ideiglenes polgármesternek választotta.

(transindex.ro, maramedia.ro, ziarmm.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Gyors és megbízható megoldás minden pénzügyi igényre 1000-250.000 EUR kölcsönt nyújtok nagyon egyszerű feltételekkel. Emellett peer-to-peer (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek