k rmdsz
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Levágta egyik fejét a kisebbik kormánypárt

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az ALDE megvonta a politikai támogatást attól a társelnökétől, aki a miniszterelnök helyettese.


Szavazattöbbséggel megvonta politikai támogatását a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) Daniel Constantin társelnöktől, aki miniszterelnök-helyettesi és környezetvédelmi miniszteri tisztséget is betölt. A párt Központi Politikai Tanácsa Graţiela Gavrilescut javasolja Constantin eddigi kormánytisztségeire.

A támogatás megvonására irányuló javaslatot több mint 80-an támogatták szavazatukkal, 12-en ellenezték azt. 

A parlamenttel való kapcsolattartásért eddig felelő Graţiela Gavrilescu miniszteri tisztségét az ALDE szenátusi frakcióvezetője, Viorel Ilie veszi át.

Daniel Constantin céljai egy ideje teljesen ellentétesek a pártéval - nyilatkozta az ülésen Călin Popescu-Tăriceanu, az ALDE másik társelnöke. Maga Constantin úgy véli, a mai döntés ellenkezik a párt alapszabályzatával, és Liviu Dragneán, a PSD elnökén, illetve Grindeanu kormányfőn múlik, hogy elfogadják-e. Constantin hangsúlyozta, az elnök vagy társelnök ellen kizárólag a párt kongresszusa hozhat ilyen döntést.

A gyűlést azt követően hívták össze, hogy az utóbbi napokban több alkalommal is konfliktus alakult ki az ALDE két társelnöke, Călin Popescu-Tăriceanu és Daniel Constantin között. Utóbbi múlt vasárnap kivonult az alakulat Állandó Bizottságának üléséről, és alapszabályba ütközőnek minősítette azt. Ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy az ALDE több tagja is elégedetlen azzal a móddal, ahogyan a döntéseket hozzák házon belül. 

Erre reagálva Călin Popescu-Tăriceanu azt mondta, gondolkodóba ejtették Constantin kijelentései, aki azt kockáztatja, hogy kizárják az ALDE-ból. Liviu Dragnea PSD-elnök kedden mindkét ALDE-társelnökkel tárgyalt, és felkérte őket, hogy a hét végéig az alakulat vezetőségi testületei találjanak megoldást a helyzetre.

(foter.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek