rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Levél Magyarláposról

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Határtalan bizakodással, s egy kis aggodalommal (vajon megértik az illetékesek?) olvasom lapjukban a szülõkhöz intézett felhívásukat. Bárcsak minden szülõ megértené és megszívlelné figyelmeztetésüket az anyanyelv ismeretének fontosságáról.


Kisgyermek korától jobban megérti a tanuló a tantárgyakat, összefüggésüket. Az anyanyelv az alap, erre a szilárd alapra építheti a többi nyelvet, ismeretet. Sok szülõ azt hiszi - tévesen -, hogy gyermeke jövõjét biztosítja, ha román tagozatra adja gyermekét. Nem veszi észre, hogy megfosztja nyelvünk szókincsétõl, kifejezõ szépségétõl, irodalmunktól. Hiszen a ,,másik tagozaton” sem találták még fel azt a bizonyos ,,tölcsért”! Hogy az egyetem kapui tárva állnak azok számára, akik nem ismerik anyanyelvüket? Hogy minden erõfeszítés nélkül érvényesülni fognak? Az állam biztosítja az anyanyelvi továbbtanulást, csak figyelmesen kell olvasni a sok lehetõségét. ,,Kezünkben a kenyér és a kés”, éljünk vele, ne utasítsuk el. Ne válasszuk az elsorvadás útját!

Örömmel gratulálok Fehér Klárának tájékoztató, meggyõzõ soraiért. Adja Isten, hogy eljusson oda, ahol szükség van rá!

Szaniszló Emese tanítónéninek sikeres munkát, lendületet, türelmet kívánok. Bárcsak mindenki megértené anyanyelvünk elõnyeit. A családias hangulat megszeretteti a tananyagot, az iskolát.

Kádár Laura tanítónõnek további eredményeket, nemes igyekezetéhez erõt, egészséget kívánok!

Szeretettel: özv. Csornainé sz. Breuer Erzsébet, Magyarlápos

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek