rmdsz 1
2024. április 18., csütörtök Andrea napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

ĺzelítő a színes Krisztus Király Plébániai Napokról

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Június 18 és 19 között zajlottak le a veresvízi Krisztus Király templom sikeres szervezésében az ötletdús Plébániai Napok, “Irgalmasok, mint az Atya” jelszó alatt. Az időjárás az ünneplőkkel tartott, néhány, érdemtelen esőcseppet figyelembe se véve, vígan kibontakozhatott a szervezők munkája.


Szmutku Róbert plébános üdvözölte az egybegyűlteket, Balogh Csaba felolvasta a Plébániai Napok programját.

Sziporkázó előadás következett Hozdik Zsolt tolmácsolásában “Hiszek-e a kacsacsőrű emlősben?” címmel, Roland atya felvezetésében. Zsolt atya érdekes gondolatokat ébresztett a hitről a hallgatókban. Az ausztrál őshonos állatkát is hitetlenkedve fogadták a tudósok, és csalásnak minősítették, ragasztásnak vélték a teremtvényt, mint a ma hitetlen embere fogadja azt a megfoghatatlan, lelkileg nélkülözhetetlen „isteni alkotás”-t, a hitet. 

A bizalom fontosságára tért ki a szónok a következőkben, amit nehéz kiépíteni, ápolni. Ez azért is fontos, mert a hit megbízhatóságon alapul. Sokan azért csalódnak  Istenben, mert nem teljesíti kéréseiket. Hozdik atya úgy fogalmazott, hogy Isten nem kéréseket teljesít, hanem ígéreteihez marad hű.

Megerősíti mindezt Timóteus hitvallása: “Tudom, kinek hittem.”, ez mottóul szolgálhat a ma emberének.

Sokan úgy vélekednek, hogy az egyháznak alkalmazkodni kell a mai világhoz. Krisztus üzenete ellenben egyértelmű, és az is maradt századokon át.

A figyelmesebb szemlélő azt veszi észre, hogy az arany ereje a lelket megöli.

Vannak, akik  ragasztani akarnak vallást különböző ideológiákból, veszélyes dolog ez, mert törzszülött keletkezik.

Tanultunk ebből az előadásből, világított rá Szmutku atya, életünk megújulása hitünk megújulásával kezdődik, ezzel a mondattal köszönte meg Hozdik Zsoltnak Krisztus Király plébánosa a léleksimogató gondolatokat.

A tartalmas szónoklatokat a kiscsoportos beszélgetések dolgozták fel, így jobban elmélyülhettünk  a hit titokzatos világában.

A Napoknak színt adott a hittanosok és a bérmálkozók színházi előadása, amely családcentrikus ószövetségi elemeket, vers- és zenekollázst, élet értelmét kutató halk gitárzenét vonultatott fel.

A délután a változatosság jegyében folytatódott párhuzamos hely-színeken: a börvelyi fúvószenekar és néptánccsoport műsora, barkácsolás, kézműveskedés, a gyerekek számára ügyességi vetélkedők, térzene Konyicska Adalbert, Krócz János és koltói tangóharmónikások jóvoltából.

A jó hangulathoz minden meg volt adva, a szervezők mindent beleadtak, mindenki megtalálhatta kedve szerint az egyéniségéhez illő szórakozást.

A vasárnap elmélyültebb tevékenységgel örvendeztette meg az egybegyűlteket. Közösségért elmondott rózsafűzér és ünnepélyes szentmise tette kerekké a Plébániai Napokat.

A két nap örömnyomokat hagyott az emberek lelkében, Isten megmutatta erejét, feledhetetlen emlékek maradnak az örvendezések.

Varga Gábor 

                                                                                                                                                           

        

 

 

                                                                                                

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Itt egy Kész az olcsó fogyasztása (...)

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Itt egy Kész az olcsó fogyasztása (...)

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Itt egy Kész az olcsó fogyasztása (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek