Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Magyar aranyérem a téli olimpián!

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Fantasztikus teljesítményt nyújtva olimpiai bajnoki címet szerzett a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaogang, Burján Csaba, Knoch Viktor összeállítású magyar csapat a rövid pályás férfi gyorskorcsolya-váltók versenyében.


Megszületett a téli olimpiák első magyar aranyérme. A rövid pályás gyorskorcsolyázók férfi váltóversenyében a a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaogang, Burján Csaba, Knoch Viktor összeállítású magyar csapat a négyes döntőben fantasztikus versenyzéssel végzett az első helyen.

A magyar kvartett mögött Kanada végzett a második, Kína a harmadik helyen. A házigazda Dél-Korea a negyedikként ért célba.

A magyar staféta két ezüst és négy bronz után összességében az ország történetének hetedik téli olimpiai érmét szerezte meg.

A magyar csapat rendkívül taktikusan, szinte tökéletesen versenyzett végig a döntőben. A második, harmadik helyen haladtunk, de a csapat minden tagja igyekezett tartani a vezető kínai-kanadai kettőst. A döntő felénél ugyanis gyakorlatilag hármasra szűkült a mezőny, miután a házigazdák versenyzője kicsúszott. Az utolsó néhány kört még a harmadik helyen kezdte a csapat, de aztán a befutó, Liu Shaolin Sándor már a másodikként vette át, majd két körrel a vége előtt feljött az első helyre és ezt követően már nem lehetett utolérni.

(hirado.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

vgá 2018.02.24 00:08:01
gratula! brávó, Fiúk!!


Reklam


Reklam
Uj Szo
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek