rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Magyar igazgatója lett a felsőbányai iskolának!

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

2017. január 9-i hatállyal a Felsőbányai Technikai Iskolacsoport vezetésével Hitter Annamária tanárnőt bízták meg. Kinevezése után az új igazgatónő elfoglalta tisztségét. Ugyancsak ezzel egyidőben, az iskolacsoport aligazgatója Schlezinger Flavia lett.


Felsőbányán 1958 óta működik középiskola, majd Líceum önálló tanügyi intézményként.

1961-ben költöztek a mostani iskolaépületbe a volt zárda épületéből, ahol 16 osztály és két laboratórium állt a tanulók rendelkezésére. Az indulás utáni reál-humán profilt 1977-től ipari profillá alakították, ahol a líceumi oktatás mellett szakoktatást és mesterképzést is végeztek. Az iskolaépület mellé megfelelően felszerelt iskolaműhelyeket, étkezdét és bentlakást építettek. Az intézmény elnevezése: AUTÓSZÁLLÍTÁSI TECHNIKAI ISKOLACSOPORT lett.


1992-től újabb átszervezés következtében az elektrotechnikai oktatás mellett matematika-informatika osztályokat is létesítettek. 2008-tól az iskolának modern sportterme is létesült.
2010-től az intézmény neve: Felsőbányai autószállítási Kollégium (Colegiul Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie).
Jelenleg a román iskolarendszernek megfelelően működik az iskola, ahol más helységekből való iskolások is tanulnak, a történelmi Máramaros helységeiből, a Láposvidékről és a környák falvaiból.
A tanárok és a személyzet száma megfelelően van biztosítva több mint 390 tanuló oktatására.


Jelenleg mostmár mint városi tanintézmény ehhez az iskolához tartozik az elemi oktatás is és főleg különös jelentősége van a magyar nyelvű oktatásnak, ahol a tanulók szám sajnos állandóan csökkenő létszámot mutat.

(felsobanya.info)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek