k rmdsz
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Magyarország legyőzte Norvégiát, 44 év után kijutott az Eb-ra

| Vélemények 5 | Nyomtatom | A+ | A-

A magyar válogatott 2-1-re megverte Norvégiát hazai pályán, és ezzel kijutott a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon. Harmincévnyi várakozás után játszhat ismét nagy nemzetközi tornán a csapat.


A magyar válogatott egygólos előnyt szerzett Norvégiában az első Eb-pótselejtezőn, vasárnap este azért játszott, hogy kijusson az Európa-bajnokságra, és harminc év után ismét nagy nemzetközi futballtornán szerepeljen. Bernd Storck ezúttal is húzott váratlant: az egyetlen csatárunk Priskin Tamás volt, és a védelembe nem került vissza az eltiltását letöltő Juhász Roland.

A jobb oldalra átkerült Dzsudzsák már az első percben kapura bombázott egy lepattanó labdát negyvenről, és nem sokkal később egy szögletet is kiharcolt, most a magyar válogatott kezdett aktívabban. Ezután az első tíz percben már inkább a mi térfelünkön zajlott a játék, de Nagy Ádám és Guzmics Richárd is magabiztosan lépett oda, amikor kellett, különösen Nagy rohant, mozgott rengeteget.

Aztán a 14. percben minden megváltozott: 

Priskin kapott egy fantasztikus hosszú indítást Kádártól, gyorsabb volt a védőjénél, betört a tizenhatoson belülre, visszahúzta a labdát, ezzel elment két norvég védő, majd kíméletlenül a hosszú felsőbe bombázott.  Zseniális megmozdulás volt, és egy újabb Storck-húzás jött be a csapatba állításával. 

Ez azt jelentette, hogy Magyarország kétgólos előnyben volt már a pótselejtezőn.

Innen már nagyon jó helyzetben volt a csapat, igaz, még 75 percet le kellett játszani, és nem ígérkezett könnyűnek. De maradtunk támadásban, nagyon feldobta a csapatot a gól: Dzsudzsák cselezgetett, majd lőtt, blokkolták a lövését, aztán maradt a norvég térfélen a játék. A vendégek érezhetően megrogytak egy kicsit, és 

jó volt látni, hogy a magyarok sokkal magabiztosabbak, 

megint előjöttek azok a szép labdakihozatalok, melyek a csütörtöki meccsen. 

Lement az első huszonöt perc, ezután már többet volt a labda a norvégoknál. Szembetűnő volt, hogy Dzsudzsák sokkal jobban jött hátra a védekezésbe besegíteni, mint az első meccsen. Aztán a 27. percben az első meccs legjobbjának, Királynak kellett nagyot védenie, miután Aleesami elé csorgott le egy labda, a magyar kapus lábbal mentett szögletre. A mi részünkről a jobb oldal volt aktív Dzsudzsák Balázzsal, végre sokat volt játékban a Bursaspor futballistája. Amikor az ellenfél térfelén járt a magyar csapat, jól tartotta a labdát, rendben voltak a passzok, pont egy ilyen után jött majdnem a második gólunk: Kleinheisler tekert az ötös elé tökéletesen, Lovrencsics a rövid kapufa mellé fejelt. Ment az idő ez volt a lényeg.

A norvégok ugyanúgy a szélekről próbálkoztak beívelt labdákkal, mint az első meccsen, és bőven voltak szögleteik is, ám a mi védőink meg ugyanúgy kifejelték a labdát, ahogy Oslóban. A 40. percben megint óriási magyar helyzet jött: egy kontra végén Priskin került ziccerbe, kicsit kisodródott, úgyhogy a norvég kapusról szögletre pattant a lövése, talán ha az üresen álló Dzsudzsáknak passzol, jobban jártunk volna. A szünet előtt nagy mázlink is volt, mert egy szöglet után Hovland fejese a kapufa tövéről pattant ki. Megúsztuk az első félidőt bekapott gól nélkül, és őriztük a kétgólos előnyünket. 

Jött a második félidő

Bernd Storck cserélt a szünetben, Elek Ákos, aki az első meccsen rengeteget hajtott jött le, helyére Pintér Ádám állt, a norvégoknál Helland és Pedersen is bejött. Nekünk ugrottak a norvégok, volt néhány veszélyes pontrúgásuk, aztán megint sikerült túlélni az első perceket, az viszont jól látszott, hogy az erőnléttel gond lehet még a későbbiekben. 

Jöttek ránk nagyon a norvégok, a magyar csapat ezt a legtöbbször úgy oldotta meg, hogy a legegyszerűbb megoldást választotta, azt ami majdnem mindig a legjobb is.

Az 57. percben ellenben centiken múlt, hogy Dzsudzsák ne növelje az előnyt: megindult a jobb szélen, lerázta a védőjét, majd eleresztett egy bombát, a labda megpattant, és kijött a lécről. A 61. percben lőtte el második cseréjét Storck: a gólszerző Priskint váltotta Böde Dániel. Nem sokkal később már helyzetbe is került egy Lovrencsics-beadás után, igaz, nem érte el a labdát úgy sem, hogy szabálytalanul megmászta védőjét. 

Galéria: Kijutottunk az Európa-bajnokságra (21 kép)Fotó: Huszti István / Index

Megint a mi időszakunk jött: Lovrencsicsnek volt helyzete, és bátrabban jöttünk előre, a norvégok visszaestek kicsit. Amikor pedig védekezni kellett, akkor csúsztak-másztak a magyarok, hol Kleinheisler blokkolt, hol Dzsudzsák csúszott méterekről, hogy szerelhessen. 

Dzsudzsák támadásban is életveszély volt: a 71. percben vezetgette befelé a labdát, majd jobbal laposan lőtt, Nyland bravúrral tolta ki szögletre. És azt is ki kell emelni, hogy Nagy Ádám is remek volt, rengeteget futott, bátran lépett fel a támadásoknál, és labdát szerzett. Az utolsó csere magyar csere a 75. percben jött: Kleinheislert váltotta Németh Krisztián.

A magyar válogatott saját erejéből harcolta ki az Eb-részvételt, nem kellett más csapatok segítsége: az 1986-os világbajnokság után leszünk ott ismét egy nagy tornán. 

Eb-csoportsorsolás: december 12-én. 

Eredmény:

Magyarország-Norvégia 2-1 (1-0)

gólok: Priskin, Henriksen (öngól), illetve Henriksen

index.hu

Telt az idő, a norvégok pedig hosszú idő után a 77. percben villantak: Pedersen elé került a labda, miután Guzmics nem tudta szerelni, de a 101-szeres magyar válogatott kapus ismét lábbal védett nagyot. 

A hajrá norvég helyzettel indult: Henriksen elküldte Pintért a tizenhatosunkon belül, majd a léc fölé tekert. 

De mi erre góllal válaszoltunk a 83. percben: Dzsudzsák szöglete után Böde csúsztatta meg a labdát, ami Henriksenről a norvég kapuba pattant.

Összesítésben 3-0-ra vezetett a magyar válogatott.

Viszont csak nem sikerült kapott gól nélkül kihúzni: ugyanis a Királyról kipattanó labdát Henriksen bombázta be. Még így is két gól kellett a norvégoknak. 

Megnyomták a végét a norvégok, ívelgettek, lőttek, amikor tudtak, mi az összes emberünkkel védekeztünk. Három perc hosszabbítás jött, ám ezekben a percekben az égvilágon semmit nem tudtak csinálni a norvégok, és

a magyar válogatott 2-1-re nyert, 3-1-es összesítéssel, kettős győzelemmel abszolút megérdemelten jutott ki a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra. 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Vivek 2015.12.19 21:25:53
Very sorry for the asshole you've had to put up with for far too long. My boryfiend is great and I don't mind sharing, so I recommend, rather than dating a saint for the next month, you try on a colt. A saint versus a colt? Bad boy vs. good guy? No question. My colt will blow a saint away anyday .also in the plus column, you get to wear a really cute # 18 jersey. And Mr. Manning kind of talks with a surfer accent. Really hot, if you're into that kind of thing. http://zrvthfrif.com [url=http://cytdhloqjhv.com]cytdhloqjhv[/url] [link=http://ddbzyts.com]ddbzyts[/link]
Daniel 2015.12.19 10:58:23
Hogy valaki behe1nyja cucce1t egy bőrf6ndbe, vagy behe1ny a szekre9nybe, me1r le1ttam a keolszban.A tf6bbit nem volt gyomrom leedrni. Amikor fiatalabb voltam a kielőz szf3 borzongatott a megelőz helyett, de manapse1g hallottam me1r beelőzt is...El lehet gondolkodni, vajh me9' nem azt mondta a Nemzet Csaloge1nya Őszf6df6n, hogy ezt bekfartuk...
Kroshe 2015.12.18 11:09:28
Vagy behal! Behe1ny! Bebuktam! Bezavart! Bejf6n valakinek vmalai! Befordulf3s zene! c9s amit a legjobban rfchellek: 'Ezt BENc9ZTED!'(Kolle1rik vagyok. De nehe9z itt hozze1szf3le1st edrni.) http://asrufyo.com [url=http://jducmgcvjs.com]jducmgcvjs[/url] [link=http://nvqnbmuhc.com]nvqnbmuhc[/link]
Tom 2015.12.14 23:31:36
i haven't ordered that yet, thguoh i do intend to. this is interesting now that we have two data points. a few things stand out to me:- they think dallas is one of the top 10 talented teams but project them to have fewer than 6.5 wins, fewer than both giants (who ranked 27th in the unit rank averages) and redskins. they must not think much of wade phillips- similarly, the chargers ranked: 10, 1, 8, 1, 4, 2, 26, and 3, but only project to 8.6 wins.- on the flip side, tampa fared horribly in the rankings getting: 24, 21, 27, 30, 23, 19, 17, and 21 but project to 9.0 wins. they must think really highly of gruden- the jets ranked pretty low on talent according to FO, but they have them projected at 8.8 wins.
Joseluis 2015.12.14 14:12:04
Hogy valaki behe1nyja cucce1t egy bőrf6ndbe, vagy behe1ny a szekre9nybe, me1r le1ttam a kezbsloan.A tf6bbit nem volt gyomrom leedrni. Amikor fiatalabb voltam a kielőz szf3 borzongatott a megelőz helyett, de manapse1g hallottam me1r beelőzt is...El lehet gondolkodni, vajh me9' nem azt mondta a Nemzet Csaloge1nya Őszf6df6n, hogy ezt bekfartuk...


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek