no
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Magyarul beszélő fiatalokra támadtak Kolozsvár központjában

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A rendőrség szerint nem volt etnikai színezete az esetnek.


A rendőrség szerint nem volt etnikai színezete a szombat hajnalban történt kolozsvári utcai verekedésnek, amelynek során fegyverrel ütöttek fejbe egy székelyföldi származású fiatalt. Ezzel cáfolt a Știri de Cluj portálon korábban megjelent információkat, miszerint a konfliktus azért tört volna ki, mert a fiatalok magyarul beszéltek. Carmen Jucan, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője az ügyben érintett három magyar fiatal és egy szemtanú vasárnap tett vallomása alapján elmondta: amiatt alakult ki tettlegességig fajuló szóváltás az utcán a magyar csoport és egy román nemzetiségű férfi között, hogy a magyarul beszélő fiatalok egy tréfa nyomán hangosan nevettek, az elhaladó férfi pedig úgy vélte, hogy ővele csúfolódnak. A rendőrségi szóvivő hozzátette: a vallomások szerint a férfi a fegyverével fenyegette meg a fiatalokat, és egyiküket vélhetően ezzel ütötte fejbe, de a tanúk nem vallottak arról, hogy valóban lövés dördült volna el. (mti) --------- Gázpisztollyal támadtak fiatalokra Kolozsvár központjában, mert magyarul beszéltek - adta hírül előzőleg a Știri de Cluj portál. Beszámolójuk szerint az eset február 25-én, hajnali 2-3 körül történt, a Szappany utcában. A szemtanúk vallomása szerint egy csoport magyar fiatalt támadtak meg ketten. Feltartóztatták őket azért, amiért magyarul beszéltek, a szóváltást pedig fizikai erőszak követte és dulakodás tört ki. Eközben az egyik támadó elővett egy gázpisztolyt, majd először a levegőbe, utána pedig az egyik magyar fiatal irányába lőtt, majd ezt követően fejbe verte a fegyverrel, vérző sebet okozva. A rendőrséget a szemtanúk hívták ki. Carmen Jucan, a Kolozs Megyei Rendőrség szóvivője az eset kapcsán azt nyilatkozta, hogy három fiatal tett panaszt annak kapcsán, hogy két ismeretlen támadt rájuk egy vitát követően. A három áldozatot a sürgősségre szállították, egyikük súlyosabban megsérült. A szóvivő szerint a rendőrség vizsgálatot indított az ügyeben, de egyelőre arra nincs bizonyítékuk, hogy a gázpisztollyal valóban lőttek is. Információink szerint nem ez az első eset az elmúlt időszakban, hogy magyarul beszélő fiatalokra támadnak rá Kolozsvár központjában. - a Transindex.ro portálról

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek