k rmdsz
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Már a hétvégén újra miséznek a Notre-Dame-ban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Két hónappal a katasztrófa után tartanak először istentiszteletet.


Szűk körű misét tartanak a párizsi Notre-Dame-ban szombaton – számolt be az AFP. Az egyházmegye körülbelül 20, a katedrális életében résztvevő egyházi személynek tart istentiszteletet június 16-án, a templom oltárának felszentelésének hagyományosan ünnepelt évfordulóján. A legelső egyházi eseményt a templomban az áprilisi tűz óta élőben fogja közvetíteni a francia televízió.

A párizsi egyházmegye a hatóságok engedélyére vár, hogy megnyithassa a Notre-Dame előtti teret. Ha jóváhagyják a kérést, már az aznap esti imán részt vehet a közönség is a sértetlen főhomlokzat előtt.

Emlékezetes, április 15-én gyulladt ki a Notre-Dame tetőszerkezete, mely tűzben a templom erősen megrongálódott, de a belső szerkezet és a templom hajóinak értékei megmenekültek a pusztulás elől. Emmanuel Macron azt ígérte, a katedrálist újjáépítik a 2024-es párizsi olimpia kezdetére.

(hvg.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek