rmdsz 1
2024. április 24., szerda György napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Már harminc majomhimlős esetet igazoltak Romániában

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Csak az elmúlt héten kilenc új fertőzött került be az egészségügyi nyilvántartásba, a betegek 22 és 44 év közötti férfiak.


Kilenc új majomhimlős esetet diagnosztizáltak az elmúlt héten, a fertőzöttek 22 és 44 év közötti férfiak. Az egészségügyi minisztérium közlése szerint az új fertőzöttek jól vannak, mindannyian jól vannak, kórházi elkülönítőben várják a gyógyulást.

Közülük heten Bukarestiek, de Ilfovból és Kolozsvárról is jelentettek egy-egy esetet. Szintén a minisztériumtól tudjuk, hogy eddig összesen 30 személyt diagnosztizáltak majomhimlővel Romániában. Kolozsvárról három ilyen eset került bele az összesítésbe.

A betegség általános tünetekkel – láz, hidegrázás, izomfájdalom, hátfájdalom, fejfájás, fáradtság -, illetve a nyirokcsomók duzzanatával kezdődik, majd 1-3 nappal e tünetek után bőrkiütések jelennek meg. A kiütések sok esetben először az arcon, majd a tenyéren és a talpon fordulnak elő, de megjelenhetnek a szájnyálkahártyán, a nemi szerveken és a végbél környékén is.

(foter.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek