rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Máramarosszigeten vendégszerepel a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Időpont: 2017. május 22, 19 óra. Helyszín: Kultúrpalota. Jegyek elővételben a Leöwey Klára Elméleti Líceum titkárságán. Felnőttjegy: 15 lej. Diák, nyugdíjas jegy: 10 lej.


Bővebben az előadásról:

Táncoljatok! Ennél tömörebben, egyszerűbben és tisztábban aligha lehetne megfogalmazni egy táncegyüttes feladatát. A Hargita Együttes ezzel a címmel készítette el azt a műsorát, amelyben táncosok vallanak a táncról. Irodalmi szövegekkel, versekkel, népdalokkal színesített alkotásukat természetesen a mozgás, a tánc fogja össze egységes egésszé.


A Táncoljatok – táncosok a táncról című produkció alkotói maguk a társulat tagjai. Szinte kivétel nélkül hosszú ideje foglalkoznak gyermek, ifjúsági és felnőtt tánccsoportokkal, tanítják, irányítják, segítik őket. Ezzel szemben eddig kevesüknek volt alkalma arra, hogy hivatásos táncosok tolmácsolásában fogalmazzák meg elképzeléseiket. 2015-ben, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával kaptak lehetőséget az önálló alkotásra. A különböző tájegységek táncai az együttes tagjainak megfogalmazása szerint kerültek a műsorba, így a legtöbb hargitás táncos kivette a részét az alkotási folyamatból. 


A táncetűdöket Gábos Endre szerkesztette egységes produkcióvá. Az előadás során gyimesi, nyárádmagyarósi, gyergyói, magyarózdi és szentbenedeki, tyukodi, mérai, buzai és vajdaszentiványi táncokat láthatnak a nézők.


A hitelességen túl a műsor legfőbb erénye az őszinteség. A táncosok nem rájuk osztott szerepet játszanak el, hanem saját érzéseiket fogalmazzák meg, az általuk kiválasztott táncok nyelvén.

Rendező: Gábos Endre 

A koreográfiákat összeállította: Antal Zsolt, Bara Szabolcs és Laczkó Benedek Tünde, Biró Enikő, Gábos Endre, Kelemen Szilveszter, Kósa Mária Gabriella, Rigmányi Júlia Katalin, Szabó László és Szabó Júlia

Zenei szerkesztő: Mihó Attila

Szólót énekel: Rigmányi Júlia Katalin, Gábos Endre, Kelemen Szilveszter, Kósa Mária Gabriella

Hangfelvételről közreműködik: Mihó Attila és zenekara

Tánckarvezetők: Hozó Levente, Szabó László

Igazgató, művészeti vezető: András Mihály

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek