rmdsz 1
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Március 15-i programok Nagybányán

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Ahogyan hagyománnyá vált, koszorúzó zarándoklattal és gálaműsorral emlékezünk az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulójára Nagybányán; a programokra az ünnep napján kerül sor, a megszokott helyszíneken.


A 2017. március 15-én, szerdán 11.00 (!) órakor induló zászlós felvonulás elsõ állomása ezúttal is a virághegyi református-evangélikus temetõben kialakított honvéd-sírkert lesz.

Innen a városligeti Lendvay-szoborhoz vonulunk. Majd koszorúzni fogunk gróf Teleki Sándor szobránál a Teleki Ház udvarán, a Fekete Sas fogadó falán található Petõfi-emléktáblánál, végül pedig a római katolikus temetõben, a város elsõ, 1848-as polgármestere, Fésûs Menyhért emlékoszlopnál.

Az egyes helyszíneken a református és  római katolikus egyházak képviselõi, a Lendvay Márton Színjátszó Kör, a Teleki Magyar Ház és az RMDSz fogadják házigazdaként az ünneplõket s diákok, fiatalok szavalnak, kórusok énekelnek.

A koszorúzó zarándoklatot követõen este 18.00 órától a Városi Színházban kezdõdik ünnepi mûsor, közremûködnek a Németh László Elméleti Líceum, valamint a Nicolae Iorga Általános iskola diákjai.

A szervezõk szeretettel várnak és hívnak mindenkit a programokra. Ünnepeljük EGYÜTT március 15-ét!

(Bányavidéki Új Szó)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek