Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Március 15-i programok Nagybányán

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Ahogyan hagyománnyá vált, koszorúzó zarándoklattal és gálaműsorral emlékezünk az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulójára Nagybányán; a programokra az ünnep napján kerül sor, a megszokott helyszíneken.


A 2017. március 15-én, szerdán 11.00 (!) órakor induló zászlós felvonulás első állomása ezúttal is a virághegyi református-evangélikus temetőben kialakított honvéd-sírkert lesz. Innen a városligeti Lendvay-szoborhoz vonulunk.

Majd koszorúzni fogunk gróf Teleki Sándor szobránál a Teleki Ház udvarán, a Fekete Sas fogadó falán található Petõfi-emléktáblánál, végül pedig a római katolikus temetõben, a város elsõ, 1848-as polgármestere, Fésűs Menyhért emlékoszlopnál.

Az egyes helyszíneken a református és római katolikus egyházak képviselői, a Lendvay Márton Színjátszó Kör, a Teleki Magyar Ház és az RMDSZ fogadják házigazdaként az ünneplõket s diákok, fiatalok szavalnak, kórusok énekelnek.

Az esti ünnepi gálaműsor 18.00 órakor kezdődik a Városi Színházban, az est házigazdája a nagybányai RMDSZ. Az előadáson fellépnek a Németh László Elméleti Líceum és a Nicolae Iorga Általános Iskola diákjai.

A szervezők szeretettel várnak és hívnak mindenkit a programokra. Ünnepeljük EGYÜTT március 15-ét!

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek