rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Márton napi népszokások és hagyományok, avagy szokásaink átörökítése

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az elmúlt 3 hét alatt hosszú tevékenységsorozat zajlott a Nicolae Iorga Általános Iskola diákjai- pontosan az I.C. osztály és az V.C. osztály- valamint a Step by Step Napköziotthonos óvodacsoportban.


Tevékenységsorozatunk alatt gyermekeink és szüleik a következő programokon vehettek részt:

*Őszi terméseket gyűjtöttek, majd ezeket felhasználták a kézműves tevékenységen

*Őszi kézműves tevékenységen  mécseseket, őszi díszeket készítettek

*Szent Márton legendáját megismerték, bemutatták Szent Márton vesszőjének történetét

*Márton napi időjóslásokat, hiedelmeket gyűjtöttek össze

*Márton napi hagyományos lampionos felvonuláson vettek részt a város régi főterén, mely a Szentháromság római katolikus templomban ért véget rövid gyermekeknek szánt szertartással, vetítéssel, perecosztással

Programsorozatunkat és ezután megszervezendő programjainkat Bethlen Gábor Alap 2015. évi „Egyéb támogatások” előirányzat „2015 a külhoni magyar szakképzés éve” elnevezésű  program keretében megnyert pályázati alapból és a kedves szülők támogatásából sikerült megszerveznünk.

Célunk volt megismertetni szülőkkel, diákjainkkal a Márton napi népszokások, hagyományokat, és ezeket szerettük volna ápolni, továbbörökíteni.

Céljaink között szerepel még:

a közösség összehozása, formálása, együttműködés, segítőkészség  kialakítása, megerősítése, az együttjátszás örömének  felfedeztetése, családok, közösségek szabadidejének  igényes eltöltése és az identitástudat fejlesztése.

Köszönet a lelkes munkáért és példamutatásért: minden kedves diákunknak és hozzátartozóinak,

szervezőinknek: Bálint Beáta magyartanárnak, Major Kinga és Torkos Erika óvónőknek, Ruskál Enikő tanító néninek, Győri Kinga festőművésznek, Bálint Kata képzőművésznek, valamint Pongrácz Panni műsorszerkesztőnek.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek