rmdsz 1
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Meghívó a XVIII. Kárpát-medencei Háló-táborba

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kedves Barátunk és leendő Barátunk!


„Teremjetek maradandó gyümölcsöt!”(Jn.15,16)

 

Nyári táborunkba idén is szeretettel várunk mindazokkal, akivel szeretnél egy lelkiekben, szellemiekben, szórakozásokban gazdag hetet eltölteni a Kárpát-medence minden tájáról érkező emberek között. A tábort a Háló Mozgalom (18.) és a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom először szervezi meg közösen.

 

Van-e dolgom a hitem fejlődésével? Hogyan állok az istenkapcsolatommal? A hitem milyen mértékben kegyelem, és mi az, amit tennem kell érte? Meddig kell növekednünk a hitben? Mikor és mitől leszek nagykorú keresztény? Milyen felelősséggel jár mindez a saját életem, családom, közösségem, egyházam tekintetében? Mikor válhatok tanítvánnyá, és mikor mesterré? Milyen szolgálatot, küldetést jelent mindez? Hol járok most ezen az úton?

Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keressük a válaszokat.. Előadóink és beszélgetőpartnereink lesznek többek között: Székely János püspök, Szocska Ábel püspök, Gájer László atya, Sajgó Szabolcs SJ, Ádám Miklós atya, Makláry Ákos atya, Dávid BeaVecsei Miklósifj. Zlinszky János,Dabóczi Kálmán és mások.

 

Heti vándorlásunkállomásai:

A tábor hat napján a keresztény nagykorúság alábbi területeit járjuk be: érett istenkapcsolat és növekedés; hitünk fejlődése és közösség; tanítvány és mester kapcsolat; egyház és misszió; teremtett világ és szolgálat; küldetés és úton levés.

 

Hétfő: Érett istenkapcsolat és növekedés

A nagykorú keresztény Istennel közvetlen kapcsolatban áll, őt egyszerre teremtőjének, barátjának és éltetőjének tekinti. Együtt örül az Úrral e kapcsolat valóságának. Ugyanakkor tudja, hogy Isten folyamatosan újjászületésre hívja őt – életében és ebben a kapcsolatban egyaránt.

 

Kedd: Identitás és közösség

A nagykorú keresztény stabil és reális önképpel rendelkezik, mely saját tapasztalatain és mások reflexióin alapul. Ugyanakkor nem zárkózik be önmagába, nyitott az embertársai felé, képes értékes páros kapcsolatokba és közösségekbekapcsolódni.

 

Szerda: Tanítvány és mester

A nagykorú keresztény élete végégig tanítvány, aki a tanítványságát nem csak abban éli meg, hogy a Mestertől

 

mindent megtanul, hanem abban is, hogy vele van. Ugyanakkor ezzel együtt ő is mester, akinek van legalább néhány olyan kapcsolata is, amelyben mások az ő tanítványainak tekintik magukat. Ilyen a CSALÁD, ahol gyermekeink testi gyarapodása mellett a lelki fejlődésük is a mi felelősségünk.

 

Csütörtök: Egyház és misszió

A nagykorú keresztény Isten vándorló népének aktív tagja. Figyelemmel fordul az Egyház tanítása és élete felé, de tudja, hogy az is a tökéletesedés útján halad. Saját hitét mások felé is vállalja, és örömmel beszél saját istentapasztalatáról és hitéről, végső soron Istenről.

 

Péntek: Teremtett világ és szolgálat

A nagykorú keresztény hálával észleli a teremtett világ szépségét: örül neki és mindent megtesz annak megőrzéséért. Ugyanakkor érzékeli, hogy élnek a földön segítségre szoruló emberek. Átérzi társadalmi felelősségét az elesettek, a szegények, a periférián lévők felé, és ezt a felelősségét tettekre is váltja.

 

Szombat: Küldetés és úton levés

A nagykorú keresztény tudja, hogy van egyedi feladata a földön. Ezért dolgozik is. Ugyanakkor tudja, hogy földi élete utolsó percéig úton lesz. Titokzatos módon érzékeli, hogy a természetfeletti nagyon más, mint amit el tud képzelni, mégis már az „itt és most”-banelkezdődik.

 

A tábor helyszíne: Tata

A tatai Öreg-tó partján. (Esély Alapítvány ifjúsági tábora, Tata, Fáklya u. 4.). Egy, a korábbiaknál talán puritánabb szállással rendelkező táborhelyen leszünk, azonban az Öreg-tó lenyűgöző környezete mindezért kárpótol majd. Lehetőség lesz fürdésre, vízi és más sportok űzésére (biciklizés) szép környezetben.

 

A tábor időpontja: július 28. – augusztus 4.

Érkezés július 28-án vasárnap este, hazaindulás aug. 4-én reggeli után. Jelenlétedre egész héten számítunk!

 

 

Amire a táborban számíthatsz: Korosztályonként külön altáborok Színvonalas előadások Kiscsoportos beszélgetések

Imádkozás, közös szentmise minden nap

 

 

Sokféle sport, játékos és kézműves programok Koncertek: Makám, Turmix

Színházi előadás, közös éneklés, táncház Kárpát-medence arcai, hangjai, ízei…

 

 

Részvételi díjak (Partium résztvevők számára):

Felnőtt:22.000 Ft.;  Önálló keresettel rendelkező/nem rendelkező ifi (18 és 30 év között): 19.000/14.000 Ft.; Gyerek (18 év alatt):11.000 Ft.;  3 év alatti gyermekeknek:nincs részvételidíj. 

        A díj nemtartalmazza az utazási költséget!

 

A tábor tényleges önköltsége 38.000 Ft/fő, amely a szállást és napi háromszori étkezést, és a tábor egyéb költségeit magába foglalja. Örülnénk, hogy aki megteheti, az önköltséget tudná befizetni. Ezzel a szolidaritással segítené egy másik, nehezebb helyzetben élő (pl. nagycsaládos vagy külhoni) táborlakó részvételét. 

 

Jelentkezési határidő: július 7!

A 18 éven aluli jelentkezőnél, ha nem szülővel érkezik, kérjük, hogy legyen valaki a táborlakók között, aki vállalja érte a felelősséget. A jelentkezésről visszaigazolást, a tábor előtt pedig részletes információt  küldünk.

 

Nagybánya és környéke jelentkezhet 50%-os előleggel:

Uglár Sándor-nál: nagyb_2004@yahoo.comvagy 0746-014930 – as telefonszámon

 

Minden további információ és jelentkezési űrlap itt:  https://halo.hu/taborok,  https://72tanitvany.hu/tabor

 

Nagy szeretettel vár Tatára július 28-án a tábor szervező csapata!

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek