rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Meghosszabbították a polgármester előzetes letartóztatását

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezte szerda este a kolozsvári törvényszék Cătălin Cherecheşt, Nagybánya polgármesterét, akit csúszópénz elfogadásával gyanúsít az ügyészség.


Több mint hat órás kihallgatás után rendelte el a kolozsvári törvényszék a harmincnapos vizsgálati fogságot a máramarosi megyeszékhely elöljárója ellen. A nyomozó hatóság szerint a polgármester 2014-ben a Nagybányai FCM labdarúgóklub vezetőségébe juttatta egy bizalmasát, akinek önkormányzati támogatást ígért azzal a feltétellel, hogy annak egy része saját zsebébe vándoroljon.

Kettejük megegyezése alapján tavaly március és augusztus között Cherecheş 70 ezer lejt kért és kapott a klubtól, hogy utána a városi tanácsban előterjessze az FCM egymillió lejes önkormányzati támogatására vonatkozó határozatot, valamint egy cég tulajdonjogát átengedje egy magánszemélynek. A DNA szerint két héttel ezelőtt a polgármester már 400 ezer lejt kért bizalmasától – aki most feljelentette őt – egy olyan támogatásból, melyet egy cég nyújtott a labdarúgóklubnak. A kért öszszeg a támogatásnak csaknem a felét tette ki. A bizalmas feljelentése alapján eljáró ügyészség kedden tetten érte a polgármestert, amint 30 ezer lej megjelölt pénzt fogadott el.

A DNA-közlemény nem nevezte meg a feljelentőt, de helyi sajtóértesülések szerint személyesen a FCM elnöke, Cristian Şpan „gáncsolta el” a közelgő helyhatósági választásokon újabb mandátumra pályázó polgármestert. Amint arról beszámoltunk, az ügyészségi rajtaütést követően Cherecheş Facebook-bejegyzésében azt állította: a csapat támogatása érdekében saját pénzéből járult hozzá a játékosok jutalmazásához, és ő állta az együttes kiszállásainak költségét is, Şpan pedig éppen vissza akarta adni az általa a futballklubnak nyújtott kölcsön egyik részletét, amikor az ügyészek megjelentek az irodája előtt.

(a Krónika.ro nyomán)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek