rmdsz 1
2024. április 18., csütörtök Andrea napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Megkérdezték a magyarokat: kilépjünk az Európai Unióból?

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Magyarország maradjon az EU tagja, még akkor is, ha az EU vezetése gyöngusz, és Európában nem jó irányba mennek a dolgok – így lehet összefoglalni Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény kutatását.


Amely megállapításokkal amúgy nehéz vitatkozni, az EU vezetése valóban nincs a helyzet magaslatán, és tényleg nem lenne jó kilépni az Unióból, bár az, hogy nem jó irányba mennek a dolgok olyannyira homályos és tág megfogalmazás, hogy válaszadó legyen a talpán, aki nyugodt szívvel be tudja ikszeltetni akár az igent, akár a nemet.

Ami meglepő, hogy még a Jobbik szimpatizánsai is nagy többségben maradnának az EU-ban, illetve, hogy a Brüsszel ellen vívott örökkön-örökké függetlenségi harcunk dacára is csak 56 százaléknyian gondolják, hogy az Európai Unió vezetése rossz kezekben van.

És a kutatása maga:

A magyarok kétharmada (66 százalék) szerint rossz irányba mennek a dolgok Európában, tízből közel hatan (56 százalékban) pedig elégedetlenek a brüsszeli Uniós vezetéssel – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készített kutatásából. A Római Szerződések aláírásának 60. évfordulója apropóján készült felmérés szerint a Brüsszel-kritika nem jár együtt az Uniós tagság ellenzésével, tízből hét megkérdezett (73 százalék) úgy véli, hazánknak nem kell kilépnie az Európai Unióból.

A teljes felnőtt népesség kétharmada (66 százalék) szerint inkább rossz irányba mennek a dolgok Európában, ennek ellenkezőjét mindössze a megkérdezettek ötöde (21 százalék) gondolja. Leginkább a baloldali (MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd, Liberálisok) szimpatizánsok megosztottak a kérdésben, 57 százalékuk ugyanakkor szintén elégedetlen Európa helyzetével és csak 40 százalékuk vélekedik pozitívan.

Mindez a brüsszeli Uniós vezetéssel való elégedetlenségére vezethető vissza, e téren tízből közel hatan (56 százalékban) számítanak elégedetlennek. E kérdésben is megosztottak a baloldali szimpatizánsok, a brüsszeli vezetéssel viszont körükben is alig többen elégedettek (48 százalék), mint ahányan elégedetlenek (44 százalék).

Tízből hét megkérdezett (73 százalék) egyébként úgy véli, Magyarországnak nem kell kilépnie az Európai Unióból. E kérdésben leginkább a Jobbik szimpatizánsai megosztottak – korábban a pártok közül egyedül a Jobbik utasította el hazánk uniós tagságát – de még körükben is elsöprő többségben vannak a tagságot pártolók (72 százalék) a kilépést pártolókkal szemben (24 százalék). A magyarok többsége által megfogalmazott Brüsszel-kritika így nem jár együtt az ország Uniós tagságának ellenzésével.

(valasz.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Itt egy Kész az olcsó fogyasztása (...)

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Itt egy Kész az olcsó fogyasztása (...)

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Itt egy Kész az olcsó fogyasztása (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek