rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Megnyitják hétfőn az észak-erdélyi autópálya Nyárádtő és Marosvásárhely közötti szakaszát

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Átadják hétfőn az észak-erdélyi, A3-as jelzésű autópálya Nyárádtő-Marosvásárhely szakaszát, amellyel határidő előtt végzett a kivitelező Strabag vállalat – adta hírül Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere.


A 4,5 kilométer hosszúságú Nyárádtő–Marosvásárhely autópályaszakaszt a hozzá tartozó 4,7 kilométeres bekötőút köti össze a város bejárata előtti körforgalommal. A kivitelező Strabag cég 2020. július 22-én kapta meg az építkezési engedélyt az új szakaszra. A munkálatok elvégzésére a cégnek 18 hónapja volt, a kivitelező azonban határidő előtt elkészült a szóban forgó autópálya szakasszal. A héten az átvételi eljárások mellett a fennmaradó munkálatokat is befejezte a kivitelező. Az új sztrádaszakasz építése 192 millió lejbe került.

„Többször találkoztunk és egyeztettünk a cégvezetőkkel, hiszen nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy Marosvásárhelyt is a huszonegyedik századnak megfelelő és méltó infrastruktúra szolgálja ki” – jelentette ki hivatalos Facebook oldalán videoüzenetben Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere.

Mint mondta, az átadás miatt ideiglenesen forgalomnövekedés várható a Dózsa György sugárúton, ugyanakkor fontos az is, hogy az idén elkezdődött a terelőút tanulmányának az elkészítése. Hozzátette, februárig elkészül a terelőút több szakaszának a tanulmánya és jövő év végén Marosvásárhely határában megkezdik a munkálatokat, amelyek révén az autópálya összekötő szakaszát folytatják a Segesvári út, illetve a másik irányba Marosszentkirály felé.

Soós Zoltán közölte, a kerülőút megépítésére azért van sürgősen szükség, hogy a megnövekedett forgalom elkerülje a város központját.

(maszol.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek