rmdsz 1
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Megtartotta alakuló űlését a Nagybányai Területi Választmány

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az RMDSZ helyi szervezeteinek tisztújítását követően, június 11-én, pénteken tartotta alakuló ülését a Nagybánya központú Területi Szervezet Választmánya, melynek fontosabb napirendi pontjai a tisztújítások kiértékelése, a megyei RMDSZ alapszabályzatának bemutatása, vitája, az ezzel kapcsolatos döntéshozatal, valamint a kongresszusi küldöttek megválasztása volt.


A gyűlést Székely István leköszönő megbízott területi elnök vezette, meghívottként jelen volt Horváth Anna, az RMDSZ Ügyvezető elnöksége önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnöke is, a Történelmi Máramaros ideiglenes területi elnöke.   

A 2021. szeptember 17.-én sorra kerülő kongresszusra Nagybánya központú Területi Szervezet további hat személyt delegálhat a korporatív tagok (területi elnök, SZKT-tagok, városi alpolgármesterek és alprefektus) mellett.  

A Területi Választmány pénteki gyűlésén úgy döntött, hogy a hat tagú delegáció három küldöttje nagybányai és három a legnagyobb helyi szervezetek részéről legyen. Ennek megfelelően, a titkos szavazás révén választott kongresszusi küldöttek a következők: Bodor Ágota, Henkel Zoltán, Pintér Zsolt (Nagybánya), Sebők Zoltán (Koltó), Nagy Lajos (Sülelmed) és Hitter Anna (Felsőbánya). A póttagokat a további helyi szervezetek jelölték: Tepfenhardt Ágota (Szinérváralja), Szigeti Csaba (Égerhát) és Kálnoky Sándor (Magyarlápos). 

A helyi tisztújítások eredményeinek kiértékelését követően, a testület megerősítette a Nagybányai városi RMDSZ alelnökeinek mandátumát területi szinten is: Bodor Ágota - oktatásért felelős alelnök, Fábián Orsolya - kultúra és civilszervetekért felelős alelnök és Moldován Balázs - ifjúságért felelős alelnök. 

Megvitatták továbbá a július 8.-ikára összehívott Megyei Küldöttgyűlés összetételét és  résztvevőinek számát. Ennek értelmében a Nagybányai Területi RMDSZ 149 taggal képviselteti majd magát, míg a Történelmi Máramaros Szervezet 50 tagot delegál. 

Az ülés egyik legfontosabb napirendi pontja a megyésítés kérdése, pontosabban a Máramaros megyében eddig működő két területi szervezet egyesítésének kérdése volt.

Az elmúlt hetekben a  Nagybányai és Történelmi Máramaros szervezetei közösen kidolgoztak egy erre vonatkozó működési szabályzatot, melyet a két terület választmánya külön meg kell megvitasson és ezzel kapcsolatban a küldöttgyűlés számára az új, Megyei Szervezet működési szabályzatát.

A Nagybányai Területi Választmány a gyűlésen elfogadásra ajánlotta a Küldöttgyűlésnek az új alapszabályzatot.

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek