rmdsz 1
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Megvan a negyedik cím: ismét bajnok a Kolozsvári CFR

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Negyedik bajnoki címét hódította el pünkösd vasárnapján a Kolozsvári CFR 1907, amely a labdarúgó Liga 1 felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában 1-0-ra legyőzte az eddigi bajnok FC Viitorul csapatát.


Dan Petrescu alakulata az idei szezonban először játszott abszolút teltház előtt, a fellegvári Constantin Radulescu stadionban 19 ezer néző ünnepelte - hat év után újból - a bajnokcsapatot. Papíron egyszerű dolga volt a vasutas csapatnak, hiszen az utolsó forduló előtt 47 ponttal vezette a tabellát a fővárosi rivális FCSB előtt, amely egy ponttal lemaradva remélte, hogy a kolozsváriak "megfulladnak a marton".

Az előzetes számítások alapján a CFR-nek legalább annyi pontot kellett szereznie a FC Viitorul ellen, amennyit a FCSB tud az Astra Giurgiu ellen. Ez összejött a vasutasoknak, akik vasárnap Djokovici 44. percben szerzett góljával legyőzték a konstancaiakat, míg a bukarestiek ugyanezt az eredményt értek el a giurgiuiak ellen.

A kiszívárgott információk szerint Dan Petrescu 200 ezer eurós bónuszt kap a bajnoki címért, és a játékosok is - az egyéni szerződéseikben foglaltak alapján - 100-200 ezer euró közötti lesznek gazdagabbak a bajnoki aranyérem mellett.

A Liga 1 rájátszásának nyolccsapatos alsóházban még négy forduló van hátra. A sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK az alsóház harmadik helyén áll, és jó esélye van arra, hogy a román élvonalban játsszon a 2018-2019-es idényben is.

Labdarúgó Liga 1
play off, 10. forduló
Kolozsvári CFR-FC Viitorul 1-0
FCSB-Astra Giurgiu 1-0
Poli Iasi-CSU Craiova 1-2

(maszol.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek