no
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Merkel: A menekültügy jobban lefoglalja majd az EU-t, mint a görög válság

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

A német kancellár szerint közös európai politikára van szükség a menekültválság kezeléséhez.


Angela Merkel a ZDF országos közszolgálati televízióban vasárnap este sugárzott interjúban kiemelte: a menekültügy a közeli jövőben sokkal inkább lefoglalja majd az Európai Uniót, mint a görög adósságválság vagy az euró stabilitásának kérdései. 

A közös politika "a következő nagy európai projekt, amelyben megmutatjuk, hogy tudunk-e közösen cselekedni" - mondta a kancellár.

Merkel szerint össze kell hangolni a menekültügyi ellátás normáit és színvonalát, és közösen kell megvizsgálni azt is, hogy mely harmadik országokat szükséges besorolni az úgynevezett biztonságos származási országok közé.

A görögökről is beszélt

Az athéni vezetés az utóbbi hetekben sokkal komolyabban vette a nemzetközi hitelezőkkel folytatott tárgyalásokat, mint a megelőző időszakban, és ha következetesen végrehajtja a harmadik mentőprogram előírásait, akkor Görögország kilábalhat a válságból - mondta a német kancellár. Szerinte van "valamennyi remény" arra, hogy a görög gazdaságban megindul a növekedés.

A görög kormány hozzáállása július közepe óta "megváltozott", de még nem tudni, hogy hosszabb távon "kitart-e ez az intenzitás". Az viszont biztos, hogy a "haircut" - az adósság egy részének elengedése - nem lehetséges. Ugyanakkor az adósságteher könnyítésének más eszközeit, a törlesztési futamidő és a kamatozás alakítását tekintve "van még mozgástér" - mondta Merkel.

index.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Laci 2015.08.17 19:12:56
Merkel becsődölt a multi kulturájával,úgy látszik a németek ez már sokk!


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek