rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Miért legyek némethlászlós? Sikeres volt diákjaink üzenete leendő diákjainknak (17)

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Czol Ernő volt némethlászlós levele a leendő némethlászlósoknak: A líceum elvégzése után tanulmányaimat a Kolozsvári Műszaki egyetemen folytattam, számítástechnika szakon, angol nyelven. Utolsó egyetemi évem alatt álltam munkába egy IT cégnnél (SoftVision), ahol mobil applikációkat fejlesztettem. Ez a cég külföldi megrendelésre készít software-eket és Kolozsvár mellett többek között Nagybányán is van kirendeltsége.


Néhány év után munkahelyet váltottam: jelenleg egy amerikai multi-cégnek dolgozom (Garmin) vezető mérnök beosztásban. A Garmin különböző navigációs rendszereket készít, illetve jelen van a sport/fitness és outdoor iparban is. A csapatommal együtt tengerészeti navigációs rendszereket készítünk. A munkámmal kapcsolatban számos konferencián és ú.n. workshop-on vettem részt, többek között Londonban, Berlinben, Amszterdamban, illetve az amerikai Kansas-ben.


A jelenlegi és előző munkahelyemen is számos magyar kollégával dolgoztam együtt, tapasztalatom szerint a jól képzett, magyar anyanyelvű szakemberek száma felülreprezentált a kolozsvári számítástechnikai iparban, a romániai magyarság részarányát tekintve. Sokan közülük vezető beosztásban dolgoznak, a multinacionális környezetben pedig egyenesen előny, ha valaki több nyelven, így magyarul is beszél.

Czol Ernő

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek