k rmdsz
2024. április 20., szombat Konrád, Tivadar napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Miért legyek némethlászlós? Sikeres volt diákjaink üzenete leendő diákjainknak (18)

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Farczki Alfréd volt némethlászlós levele a leendő némethlászlósoknak: 2006-ban végeztem a Németh László Elméleti Líceum Matek-Infó szakán. Ezt követően befejeztem az Épületgépészeti szakot az UTCN műszaki egyetemen belül. Másodévesként állást kerestem, és nagy szerencsémre egy kisebb cég rögtön alkalmazott, ahol 4 évig épületgépészeti tervezésben dolgoztam, majd újabb kihívásokat keresve, rátaláltam a jelenlegi cégemre, ahol sokkal magasabb szinten, németországi projekteken dolgozom.


Az eddigiek során a cég segítségével alapos német tudásra tettem szert, valamint elsajátítottam a 3 dimenziós rajztechnikát is. Németországban megannyi városban dolgoztam már: Köln, Düsseldorf, Frankfurt, München, illetve olyan cégeket erősítettem mint pl: Imtech, Fraport, Derns stb. A tervek úgyszintén mindig hatalmasak és izgalmasak: Audi gyár Ingolstadt és Győr, Frankfurti reptér, és nagyon sok más nagyvolumenű munkálaton vettem részt, ahonnan mindig tanulok valami újat, továbbá szakmailag és emberileg mindig megerősítenek.


Én úgy érzem, ezt az egészet elsősorban a matek-infó szaknak köszönhetem, hiszen ott tanították meg a logika alapjait, a reál tantárgyak megtanítottak logikusan gondolkozni, tisztán és értelmesen látni.

A logika véleményem szerint mindenhol ott van. Az élet minden mozzanatában. Például a sportokban: legyen az foci vagy tenisz vagy bármilyen sport, fontos a szervezettség, a helyes táplálkozás, a rendszeres edzések, és persze a konstruktív csapatszellem, illetve a sportelmélet és taktikák ismerete. Az én esetemben a sakk volt a nyerő, mai napig is imádom ezt a játékot, de csak megfelelő elméleti építkezéssel tudtam előre haladni vele. (A liciben és Kolozsváron sikerült pár bajnokságot megnyernem). A logika ugyanakkor a művészetben is ott van. Például a rajzban ismerni kell az arányokat, a színek helyes használatát és a térlátást. ( Itt jön képbe például a mértan ). De a zenében is fellelhető a logika világa, vegyük példának a dobokat, amit a legelemibb életfunkcióval is összeköthetünk, vagyis a saját szívverésünkkel, gondolom mondanom sem kell, hogy a szívnek is az egzakt ritmusszerű dobogások elengedhetetlenek.

A ritmusképletekben is ott vannak a számok 1 és 2 és 1 és 2, vagy lábdob / pergő és újra lábdob / pergő és így tovább amíg eljutunk odáig hogy ne 2-ig számoljunk hanem 3-ig vagy 4-ig vagy 16-ig, miért is ne 32-ig. Minél nagyobb a szám, annál többet lehet variálni, és persze technikásabbá válni. Az infóról, gondolom, nem kell sokat beszélnem, hiszen egy olyan világban élünk, ahol kihagyhatatlan az infó. A nagyim például 75-évesen tanult meg “google”-n keresgélni, ha éppen a rejtvényezésben elakad, illetve velem és szeretteivel sokszor skype-on tartja a kapcsolatot.


Röviden ezért választottam a reál osztályt, remélem segítségetekre lehettem a döntéshozásban. Kívánom hogy legyetek ügyesek, kitartóak, és mindig a helyes logikus utat válasszátok.


Farczki Alfréd

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

HITEL VÁLLALKOZÓKNAK HITEL VÁLLALKOZÓKNAK Személyi kölcsönre van szüksége cége számára? Ne habozzon (...)

HITEL VÁLLALKOZÓKNAK HITEL VÁLLALKOZÓKNAK Személyi kölcsönre van szüksége cége számára? Ne habozzon (...)

HITEL VÁLLALKOZÓKNAK HITEL VÁLLALKOZÓKNAK Személyi kölcsönre van szüksége cége számára? Ne habozzon (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek