rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Miért szavazok az RMDSZ-re? (1. rész)

| Vélemények 10 | Nyomtatom | A+ | A-

Válaszol: Pintér Zsolt, a Fõtér Fesztivél Egyesület elnöke


A sikeres helyi közösségek nem csak alulról építkeznek, nem csak a civil társadalom, az iskola és az egyház építi, védi a közösségeket, hanem a politikai képviselet is, a mi esetünkben a helyi önkormányzati jelenlét. Erõs és hatékony önkormányzati tevékenységgel, a nagybányai magyarság politikai érdekvédelmével olyan eredményeket érhetünk el, amelyekkel a sajátos, immár szórványba szóruló helyi magyar közösség megerõsödhet.

Az önkormányzati jelenlét és érdekérvényesítés kiterjed mind az összmagyarság, mind pedig a közösségben élõ egyén életének összes területére. Az önkormányzati képviselõ (régies nevén: városi tanácsos) felelõs azért, hogy megteremtse, megszavazza a várost és a közösségét érintõ összes döntést. Azt, hogy a város tiszta legyen, de azt is, hogy a város befejezze a református iskola épületének a felújítását. Azt, hogy otthonteremtési támogatási csomagot adjon fiataljainknak, de azt is, hogy magyar utcanavekkel gazdagítsa a Nagybánya magyar múltját hirdetõ körképet. Az is a feladata, hogy határozataival megteremtse az új munkahelyek létrehozásának a feltételeit, de az is, hogy a történelmi magyar egyházakat, az aktív civil szervezeteket támogassa.

Ezek miatt, és mert hiszem, hogy egy erõs önkormányzati képviselet erdeményeket mutathat fel, képes érdekeinkért kiállni és azokat kiharcolni, szavazok június 5-én az RMDSZ helyi és megyei önkormányzati jelöltlistájára.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Sógor András 2016.07.20 00:28:50
Hát nagyon nem járnak más programokra se a Teleki Házba.
Rist Zita 2016.05.31 00:19:36
Es meg anyit HUMOR: MIERT NEM VALAJA NYILTAN AZ IDENTITASAT???EZnekem mond eppen eleget magrol!!!!
Rist Zita 2016.05.31 00:10:30
Keves Humor es kedves Nagybanyai:Onok hogy kepzelnek el egy megbeszelest?hol es hogy beszelgessenek el a varosi RMDSZ kepviselok az emberekkel,hol es hogymagyarazzak meg nekik a dolgokat???HA A TISZTELT 'ERDEKELTEK ',ISMETLEM,NEM JONNEK EL SEMMI ILYEN CELLAL MEGHIRDETETT TALALKOZASRA.???Akkor egyes kepviselok hogy tudjak jova tenni a mult hibait ha mind csak azokon a regi hibakon lovagolunk es nem adunk senkinek egy eselyt sem hogy egy uj kepet mutasson be????Humor! en nem vagyok ,sosem voltam politikus es azRMDSZ listan csak azert szerepeltem hogy legyen meg a letszam(ha eppen akarja tudni,minden part igy csinal,komplet listat alit),en ha a turkobe nezek latok egy 65 eves angol tanart aki egy eleten at 2 valtasban kuzkodott megelni(d.e. az iskolaban,d.u. maganorakkal)es most 1394 lej nyugdijbol eldegel.Masreszt meg nem sertegetem en a nepet,valoszinu maga nem ismeri a mostani valasztasi kampany szabalyait,hogy nem szabad nagy tomeggyuleseket rendezni,csak kisletszamu megbeszeleseket,ha megfigyelte volna,eszre vehette volna hogy egy part sem szervezet nagy gyuleseket a Kulturhazban vagy mas nagy termekben,MERT TILTSA A TORVENY.HA NETAN RAM CELOZ HOGY EN ELLOPTAM 25 EVET VALAKI ELETEBOL VAGY NEM TUDJA KIVEL BESZEL,VAGY NEM TUDJA MIT BESZEL,DE AZ MEGLEHET HOGY MASHELYEN MAJD JOBBAN MEGISMER HA MEG ILYEN KIJELENTESEKKEL ILLET.
kiszálok 2016.05.25 17:16:28
nem rég láttam rmdzs plakátot, ahol román (!) emberek is szerepelnek. inkább románokkal egyeztet az rmdsz mint a magyar felekkel? kiszákol!
Humor 2016.05.24 12:34:16
Kedves Rist Zita!
Ha a nagybányai magyarokat csak ennyire érdekli az önök által kifejtett politika, akkor talán el kéne gondolkodni politukusként, hogy hol is 'b*sztuk' el?
Ez nem szép Öntől, hogy a nagy néptömeget hibáztatja, hogy nem kíváncsi egy maréknyi emberre, akik között olyanok is vannak, akik elloptak 25 évet az életünkből...
Talán tükörbe kéne nézni...
Rist Zita 2016.05.22 01:17:23
Kedves Humor,
Ha a magyar csaladokat egyaltalan erdekelte volna az iskola vagy ovoda vagy mas ,akarmilyen problema legalabb vehettek volna a faradsagot hogy eljojjenek a Teleki hazba a megbeszelesekre,akkor nem 20 resztvevo lett volna ott,vagy az utolso RMDSZ valasztasokon 60 szemely volt.Ha mar anyira nem tetszet a tanacsosok munkaja ,mert nem jottek el szamon kerni es kifejteni a velemenyuket???
nagybányai 2016.05.12 11:09:07
Kedves Humor!
Nagyon nagy igaza van! Sõt a kedves úriemberek akikre szavazni kellett az urnás elõválasztásokon még arra se vették a fáradtságot,hogy elbeszélgessenek a magyar iskolába járó gyerekek szüleivel,hogy megkérdezzék milyen gondjaik vannak,miért nem adják magyar iskolába a gyerekeket az óvodások szülei.Nekik az a gondjuk,hogy nincs bicikli út Nagybányán! Sajnos mire befejezik a magyar iskolát üresen fog állni mert nem lesz gyerek aki magyar iskolába járjon! Az egész kampány kizárolag politikai, szavazzunk már rájuk,hogy nyugodt kis meleg helyük legyen az önkormányzati tanácsban.
Humor 2016.05.11 11:54:30
Nagyon szép a jövőre nézve minden ígéret, de sajnos eddig mindig megmaradtunk az ígéretek szintjén... Minden választás előtt elhangzanak a nagy zengzetes szavak, aztán négy évig szívunk, s kezdjük ismét elölről. Eddigi városi tanácsosaink még csak annyi fáradtságot sem vettek, hogy 'megmagyarázzák' miért nem tudtak a felvállalt ígéretekből semmit sem megvalósítani, ellentétben 'Nagytiszteletű' polgármesterünkkel, aki legalább ennyit megtesz... Na nem mintha ez olyan nagy dicsőség lenne részéről, de már megszoktuk, hogy ő is csak ennyire képes...
Pintér Zsolt 2016.05.11 08:34:45
Kedves Humor!
A város be akarta fejezni az iskolát, az egyház ellenben visszalépett (érdemes alaposan elolvasni az iskoláról megjelent cikkeket az elmúlt időben). Ez a múlt története, kár boncolgatni. Most ismét megvan az együttműködés esélye, most ismét a városnál a labda, az egyház megtette, amit kellett. Amiket írtam, azokat a jövőre értve írtam, azaz, hogy mit tud tenni egy erős önkormányzati frakció. Nem a múlt eredményeiről beszélek, hanem arról, hogy mit tehet, és mit kell tegyen választások után a magyar önkormányzati képviselő.
Humor 2016.05.10 16:36:35
Tisztelt Pintér!
Hagyja már ezt a blőd szöveget... A város eddig semmit sem tett a református iskola befejezéséért. Ezt Ön is nagyon jól tudja... Az otthonteremtési támogatási csomagot, ha adja, a kormány adja, nem a helyi önkormányzat... Melyik utcát nevezték el bárki magyar származású személyiségről? Melyek azok az új munkahelyek, amiket létrehoztak? Az utóbbi 3 évben új befektető nem jött Nagybánya területére... Az egyházaknak juttatott támogatás törvényben előírt juttatás, azt adni kell, ha kéri az illető egyház. Melyik aktív civil szervezetet támogatja a városi tanács? Mind csak az udmr háza táján működő sóhivatalokat...


Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek