rmdsz 1
2024. április 24., szerda György napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Miklós Edit keresztszalag-szakadást szenvedett

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A magyar síző egy ausztriai világkupaverseny előtti edzésen esett óriásit, kórházba szállították.


A csíkszeredai születésű versenyzőt mentőhelikopterrel szállították a pongaui kórházba, ahova Kaszó Klára, a magyar szövetség ügyvezető elnöke kísérte el. A sportvezető tájékoztatása szerint a 28 éves Miklós Edit térdét ugyan helyre tették, de az így is instabil volt, ami arra utalt, hogy a szalagok megsérültek. Később az MRI-vizsgálat keresztszalag-szakadást állapított meg. Emellett egy csontdarab letört a térdében, továbbá porcsérülést is szenvedett. Ez azt jelenti, hogy a lesiklásban olimpiai hetedik síző számára véget ért az idény. Miklósnak a bal térde is megsérült, de az kevésbé súlyosan.

Kaszó Klára elmondta, hogy Miklós Editet jelenleg helikopterrel szállítják át egy Innsbruck melletti magánklinikára, ahol újra megvizsgálják, s majd ott születik döntés a szükséges kezelésekről és rehabilitációról.

"Egy nagyon komoly térdspecialista fogja kezelni. Nagy valószínűséggel a következő szezonra teljesen egészséges lehet" - jelentette ki Kaszó Klára, aki elárulta, Miklós Edit edzője, Stefan Abplanalp szerint tavaly is ezen a szakaszon volt problémája a versenyzőnek, de akkor meg tudta fogni a léceket, így csak időt veszített. A svájci szakember úgy látta, Miklós Edit jó idővel és jó pozícióban ért a jobb kanyarhoz, ahol viszont jobb lábára került a testsúlya és a bal léce leragadt, így kicsúszott oldalra, ami az eséshez vezetett.

Miklós Edit azt mondta a bukásáról a sportvezetőnek, annyira beütötte magát, hogy percekig alig kapott levegőt és sokkos állapotba került. Kaszó Klára hozzátette, most már rendben van a versenyző, sőt, visszanyerte a humorát is.

A balesetről készített felvételen az látszik, hogy Miklósnak egy jobbkanyar után szétcsúsznak a lécei egy apró egyenetlenségen, és hatalmasat esik. Előbb mentőhelikopterrel szállították a célba és láthatóan nagy fájdalmai voltak, a lábát fogta. Később rohamkocsiba tették, majd egy másik helikopterrel a pongaui kórházba szállították. A tréningen nagyot bukott másik versenyző, az olasz Nadia Fanchini a felkarját törte el és a gerincénél is megsérült, a karrierje viszont neki sincs veszélyben.

Miklós Edit három verseny után az ötödik helyen állt a leggyorsabb szakág vk-pontversenyében. Az elmúlt napok erős havazásai miatt csütörtökön, pénteken és szombaton is törölni kellett a programot. Vasárnap eredetileg szuperóriás-műlesiklásból és műlesiklásból álló szuperkombinációt rendeztek volna, de a szervezők döntése értelmében 9.30-kor a korábban elmaradt lesikló gyakorlásra került sor, amelyet rögtön a verseny követett.

(mno.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek