no
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Munkanélkülieket hívtak be a határzár megépítésére

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A délmagyar.hu információ szerint 490 munkanélkülit hívtak be csütörtökön a csongrádi megyeházára azért, hogy a magyar-szerb határon épülő kerítésen dolgozzanak. Ha valaki egészséges, de nem vállalja a munkát, elveszíti a foglalkoztatást helyettesítő támogatást, ami 22 ezer 800 forint. A munkáért 51 ezer forint jár majd.


A délmagyar.hu információi szerint Csongrád megye szerte 490 regisztrált munkanélkülinek küldtek ki az elmúlt napokban levelet, hogy csütörtökön jelenjenek meg a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályán a szegedi megyeházán 9 órától fél órás turnusokban. A levélben azt írták, hogy sikerült képzettségüknek megfelelő munkát találni nekik. Az értesítőt csak férfiak kapták meg. Az csak a megyeházán derült ki számukra, hogy jövő hétfőtől a magyar-szerb határra épülő 175 kilométeres kerítésen kellene dolgozniuk.

A behívott munkanélküliek átestek a munkavállaláshoz szükséges egészségügyi vizsgálaton is, ahol megmérték a vérnyomásukat, és megvizsgálták a látásukat. Azok, akiket a vizsgálatokon egészségesnek találtak, de mégsem vállalják el a munkát kizárják a rendszerből, és nem kapják meg a foglalkoztatást helyettesítő támogatást, ami 22 ezer 800 forintot jelent. Azok, akik elvállalják a munkát 51 ezer forintot kereshetnek vele.

Az újság cikke szerint napi 8 órában kell majd dolgozni a határzár építésénél. A munkavállalókat minden reggel a megyeházától induló busz viszi ki a határhoz, ahonnan a munka végén vissza is szállítják őket, emellett napi kétszeri étkezést is biztosítanak nekik. A behívott munkanélkülieket cölöpverésre, területrendezésre, fahordásra alkalmaznák, azt azonban nem lehet tudni, hogy a határzár melyik részén kell pontosan dolgozniuk. Az eligazításon azt is közölték, hogy a munka november közepéig tart majd. Ezzel szemben Orbán Viktor miniszterelnök múlt vasárnap kijelentette: a teljes határzárnak augusztus 31-ére állnia kell.

mandiner.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek